Fortuna-trainer Buijs loopt geen polonaise na zege

Fortuna-trainer Danny Buijs geeft aanwijzingen langs de lijn © Orange Pictures
Hij had geen zin in een polonaise na een 3-1 thuiszege op Vitesse: Fortuna-trainer Danny Buijs. Hij was alles behalve blij met wat hij het laatste halfuur van de wedstrijd had gezien van zijn team.
Fortuna speelde een uur lang goed voetbal in Sittard met drie doelpunten en een tegenstander die amper kansen kreeg om te scoren. Maar juist nadat Vitesse de wedstrijd met tien man voort moest zetten verslapte Fortuna en werd het ook het penaltyprobleem duidelijk zichtbaar.

Raketstart

Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, maar het eerste uur liet Fortuna prima voetbal zien met de scherpte die Buijs ook graag wil. Het publiek had amper haar plek ingenomen of het kon al juichen. Na 18 seconden zorgde Kaj Sierhuis voor een raketstart van Fortuna. Na 23 minuten werd het ook 2-0 via Sierhuis. Nadat Tijjani Noslin 1,5 minuut na rust ook zorgde voor de 3-0 leek de overwinning wel binnen, zeker nadat Vitesse-speler Melle Meulensteen na zijn tweede gele kaart mocht vertrekken. Fortuna leek te kunnen gaan werken aan het doelsaldo.

Concentratie

Maar daarna gebeurde het tegenovergestelde: "Er kunnen een hoop mensen in de polonaise lopen. Dat begrijp ik van de supporters, maar niet wij als spelers en staf", zegt Buijs, die de vinger op de zere plek legde over het laatste halfuur: "Concentratie. Mensen gaan niet meer doen wat ze moeten doen. Dan mis je een partij kansen daar word je eng van, je geeft een goal weg en er had zomaar een tweede tegengoal kunnen vallen. Dat gaat helemaal nergens over."
Bekijk de reacties van Kaj Sierhuis, trainer Danny Buijs en Ivo Pinto na de wedstrijd:

Afstand

Het belangrijkste op dit moment is uiteindelijk dat Fortuna door de zege op Vitesse afstand heeft genomen van de onderste twee plekken in de Eredivisie. Het gat van Fortuna tot FC Volendam en Vitesse, die op de rechtstreekse degradatieplekken staan, is acht punten. Er resteren nog twee competitiewedstrijden dit kalenderjaar. Twee duels waarin Fortuna, op dit moment 10e in de Eredivisie, wellicht ook een stap kan zeten richting het linkerrijtje want met RKC Waalwijk (13e) en NEC (15e) als tegenstanders kan Fortuna misschien een kleine serie gaan neerzetten.
Bekijk een samenvatting van de wedstrijd:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!