IJshockeyers Eaters winnen in overtime in BeNe League Cup

De ijshockeyers van Eaters © Orange Pictures
De ijshockeyers van Eaters uit Geleen hebben het eerste halve finaleduel in de BeNe League Cup gewonnen. In Duitsland werd Diez in overtime verslagen.
De wedstrijd eindigde in 3-4. Zondag kan Eaters zich plaatsen voor de finale.

Twee doelpunten

Eaters nam de leiding in Duitsland. Na bijna 13 minuten in de 1e periode scoorde Bradley Forrest. Lang kon de ploeg van Jeffrey van Iersel niet genieten van de voorsprong, want Diez maakte twee minuten later de 1-1. Bijna direct werd het ook 2-1. In de tweede periode werd het verschil twee doelpunten door een doelpunt van Hunter Fortin: 3-1.

Overtime

Eaters vocht zich terug in het duel via Akim Ramoul (3-2). Daardoor wachtte een spannende laatste periode. Daarin kwam de ploeg uit Geleen op 3-3 via Forrest. Er werd daarna niet meer gescoord, waardoor er overtime werd gespeeld. Daarin scoorde Lars van Sloun de winnende treffer: 3-4.

Tweede duel

Komende zondag om 19:30 uur is het tweede duel in Geleen. Als Eaters die wedstrijd wint is het zeker van een finaleplaats, trekt Diez de stand gelijk wacht een derde duel in Duitsland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!