Gelijkmaker 'breekpunt' voor VVV in Groningen

Rick Kruys instrueert Roel Janssen © Orange Pictures
VVV-Venlo bleef lange tijd strijdend overeind in Groningen, maar een onterecht gegeven vrije trap voor de thuisploeg bleek na afloop het breekpunt te zijn.
Zo concludeerden aanvoerder Rick Ketting en trainer Rick Kruys een paar minuten na de wedstrijd in Euroborg. "Het slaat nergens op wat dat we hieruit een tegengoal krijgen", zegt Ketting.

Sliding

De 70e minuut blijkt na afloop cruciaal in Groningen. VVV leidt op dat moment met 0-1 en lijkt een nieuwe Groningse aanval te overleven. "Het was een prachtig sliding van Roel Janssen en daarna goed weggewerkt", beschrijft Ketting het moment vanuit zijn oogpunt. Maar scheidsrechter Laurens Gerrets ziet het anders en Groningen krijgt een vrije trap. Die wordt prachtig binnengeschoten door Duarte en nog voordat VVV zich kan herstellen staat het ook 2-1. Op die twee goals heeft de Venlose ploeg geen antwoord. Ook Kruys vindt het geen overtreding rondom de 1-1. "Maar ik wil het niet over de scheidsrechter hebben."
Bekijk de reactie van VVV-doelman Jan de Boer

Aanvallend weinig

Ketting was na afloop ook wel eerlijk over VVV: "We waren niet 100 procent. Ik vond ons niet op ons sterkst. Ik vond niet dat wij veel kansen hebben gecreëerd. Als wij niet geweldig zijn, hebben we het zwaar." Ook Kruys zag dat VVV met name in de tweede helft aanvallend te weinig kon brengen. "Je blijft onder druk staan en je vindt weinig momenten om eruit te komen."

Tandje bij

VVV-Venlo verloor de afgelopen weken van Willem II, SC Cambuur en FC Groningen. Het is geen schande om van dit rijtje ploegen te verliezen, beseft ook Kruys zich na afloop. "We moeten nu een tandje bijzetten om wedstrijden te gaan winnen." Uit de reacties van aanvoerder en trainer blijkt ook wel dat ze zich bij VVV er van bewust zijn dat ze elke week op hun best moeten spelen om een resultaat te kunnen behalen. Een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht is komende vrijdag (20:00 uur) dan ook geen abc'tje, maar wel een belangrijk om niet de aansluiting met de play-offplekken te verliezen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!