VVV-Venlo verspeelt voorsprong en verliest in Groningen

Michail Kosidis (rechts) in duel met Joey Pelupessy © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft de uitwedstrijd bij FC Groningen verloren. In de Euroborg werd het 2-1 voor de thuisploeg, in een wedstrijd waarin VVV op voorsprong kwam.
De Venlonaren wisten die voorsprong al snel te bemachtigen, maar zagen in de tweede helft Groningen binnen vijf minuten tijd twee keer scoren. VVV zakt door de nederlaag naar het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

Rebound

Zonder Soulyman Allouch, die donderdag te laat kwam op de training, begon VVV aan de uitwedstrijd bij FC Groningen. Rick Kruys koos voor Martijn Berden als zijn vervanger. VVV kwam na acht minuten op voorsprong in de Euroborg. Simon Janssen zag zijn inzet aangeraakt worden en op de paal belanden. Michail Kosidis was bij de les en kopte uit de rebound zijn vierde treffer van het seizoen binnen.

Jan de Boer

VVV had in het eerste kwart weinig te duchten van Groningen en had de zaken goed voor elkaar. In het tweede kwart van de wedstrijd kroop de thuisploeg wat meer uit zijn schulp. VVV-doelman Jan de Boer, de afgelopen jaren spelend bij Groningen, hield zijn ploeg op de been bij een schot van Romano Postema (oud-speler van Roda JC). Op slag van rust kreeg Groningen opnieuw een kans. Een vrije trap kon net worden verdedigd en belandde uiteindelijk in de handen van De Boer.

Kanteling

Na rust was het vooral tegenhouden voor de Venlonaren. Kort na de thee schoot Postema naast. Nog voor het uur zagen Groningen-spelers Johan Hove en Luciano Valente hun schoten naast het doel belanden. Even later kantelde de wedstrijd in amper vijf minuten. Uit een vrije trap schoot invaller Laros Duarte de 1-1 binnen en vier minuten later scoorde Jorg Schreuders met een afstandsschot voor de 2-1. Daardoor moest VVV in het slotkwartier op zoek naar een treffer om een resultaat over te houden aan het bezoek aan de Euroborg. Dat probeerde de ploeg van Kruys, maar op een goede actie van Verheijen na, kwam VVV niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

FC Dordrecht

VVV verliest zodoende voor de derde wedstrijd op rij en zakt naar de 13e plaats op de ranglijst. Volgende week ontvangt VVV in de eigen Koel FC Dordrecht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!