De Indonesische droom van Fortunees Oratmangoen

Ragnar Oratmangoen in actie voor Fortuna Sittard © Orange Pictures
Ragnar Oratmangoen is speler van Fortuna Sittard, maar hoopt in maart volgend jaar te debuteren voor het nationale elftal van Indonesië.
Dan moet alle papierwerk in orde zijn en speelt dat land twee wedstrijden in de WK-kwalificatie.

Droom

Hij is geboren in Oss, maar heeft Indonesische voorouders, dat biedt hem kans op naturalisatie. En daarmee ook de mogelijkheid om international te worden en zijn droom te verwezenlijken. "Spelen op internationaal niveau is voor iedere voetballer het allermooiste. Bij het Nederlands elftal lukt dat niet, maar spelen voor Indonesië zou voor mij geweldig zijn."
Kijk hier naar het gesprek met Ragnar Oratmangoen over zijn grote droom.

Spijt

De 25-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer van het gedegradeerde FC Groningen naar Fortuna Sittard en dat blies zijn loopbaan nieuw leven in. Hoewel hij nog geen basisplek heeft kunnen afdwingen, heeft hij het prima naar zijn zin in Zuid-Limburg: "Ik heb geen enkel moment spijt van deze stap."

Live

Met Fortuna Sittard speelt Oratmangoen zaterdagavond tegen Vitesse. Het duel is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!