Van Bommel en AZ blijven hopen op Europese overwintering

Van Bommel deed ruim 80 minuten mee. © Orange Pictures
AZ behoudt door een 1-0-zege op Zrinjski Mostar een kleine kans op Europese overwintering. Omdat Legia Warschau donderdag later op de avond verloor bij Aston Villa, hebben de Alkmaarders op 14 december in Polen nog alles om voor te spelen.
Ruben van Bommel stond donderdag aan de aftrap.

Strafschop

AZ kwam tegen Zrinjski Mostar na bijna een uur op voorsprong door een benutte strafschop van Vangelis Pavlidis. De Griek werd in het zestienmetergebied gevloerd door Mario Cuze. Daarvoor kreeg een beter AZ al kansen, maar een goal bleef uit. Scheidsrechter Oleksiy Derevinskyi werd voor rust nog naar de kant geroepen na een handsbal van Mostarspeler Matija Malekinusic, maar besloot de bal niet op de stip te leggen.

Bazoer

De inzet van Ernest Poku, na terugleggen van Pavlidis, verdiende een beter lot, maar Malekinusic voorkwam met een uiterste krachtsinspanning de openingstreffer. Vlak voor rust was het uitvallen van Riechedly Bazoer een tegenvaller voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Bazoer liep een enkelblessure op na een kopduel.

Kansenregen

Kort voor de 1-0 van Pavlidis was Djordje Mihailovic al dicht bij een Alkmaars doelpunt. De Amerikaan, vervanger van de geblesseerde Sven Mijnans, kreeg na een assist van Pavlidis zijn voet echter niet tegen de bal. AZ nam enkele minuten later alsnog de leiding. De Bosniërs probeerden het daarna wel, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Zo nam AZ toch een beetje revanche voor de 4-3-nederlaag van ruim twee maanden terug. Toen werd een 3-0-voorsprong na rust weggegeven.

Overwintering

Omdat directe concurrent Legia Warschau een 2-1 nederlaag leed in Birmingham tegen Aston Villa. heeft AZ op 14 december een overwinning nodig om Europees te overwinteren. Dat moet dan gebeuren in een directe confrontatie in Polen tegen Legia..
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!