Dubbel pech: twee Roda-spitsen voorlopig uitgeschakeld

Roda JC-aanvaller Metehan Güclü. © Orange Pictures
Het spitsenkorps van Roda JC Kerkrade is tijdelijk uitgedund. Twee van de vier centrumaanvallers zijn geblesseerd afgehaakt.
Het gaat om Metehan Güclü en Marvin Pourié, de twee voornaamste alternatieven voor eerste spits Maxi Schmid.

Blessures

Güclü kreeg een tik in de slotfase van de met 1-0 gewonnen derby tegen MVV, afgelopen zondag in Kerkrade. Pourié raakte een dag later geblesseerd toen hij met de Roda-reserves in actie kwam in een oefenwedstrijd tegen Willem II. Coach Bas Sibum kan omwille van de privacywetgeving geen uitspraken doen over de ernst van de blessures, maar vreest de beide spitsen voorlopig kwijt te zijn.

Belofte

De van 1. FC Köln gehuurde Schmid (3 goals) en de door Roda zelf opgeleide Saydou Bangura (1 goal) blijven daarmee als opties voor de spitspositie over. Daarnaast heeft Sibum een spits van het beloftenelftal aan de selectie toegevoegd: Joyce Nsingi. Hij vond in oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al enkele keren het net namens het eerste elftal.

Leuke wedstrijd?

Roda, tweede in de Keuken Kampioen Divisie, speelt vrijdag in Dordrecht een uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC, de nummer negen van de competitie. "Een goed voetballende ploeg die een beetje hetzelfde als wij wil doen", zegt Sibum. "Het kon wel eens een hele leuke, open wedstrijd worden."

Middenveld

Of Roda opnieuw met Walid Ould-Chikh én Sami Ouaissa op het middenveld speelt, laat Sibum in het midden. Duidelijk is dat dat aanvallend ingestelde middenveld tegen MVV nog niet helemaal tot wasdom kwam, maar dat Sibum mede gezien de blessures van Wesley Spieringhs en Orhan Dzepar die opstelling nog niet uit zijn hoofd heeft gezet.

Live

De wedstrijd FC Dordrecht - Roda JC Kerkrade begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is, net als FC Groningen - VVV-Venlo en MVV Maastricht - Jong AZ, live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!