Van Bommel wint weer niet met Antwerp in Champions League

Mark van Bommel © Orange Pictures
Antwerp heeft zijn vijfde nederlaag geleden in de Champions League. De ploeg van coach Mark van Bommel, regerend kampioen van België, verloor in Hamburg met 1-0 van Sjachtar Donetsk.
De ploeg uit Oekraïne, getraind door Marino Pusic, blijft door de zege kans houden op overwintering in de hoogste Europese clubcompetitie.

Nul punten

Sjachtar kwam op negen punten, evenveel als FC Barcelona en FC Porto, die elkaar dinsdag om 21:00 uur treffen. Antwerp staat met nul punten onderaan en is na de laatste groepswedstrijd in december klaar met Europees voetbal in dit seizoen.

Doelpunt

De enige goal van de wedstrijd viel na 12 minuten. Uit een vrije trap van Oleksandr Zoebkov kopte Mykola Matviyenko raak. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar Sjachtar had de beste kansen. Irakli Azarovi en Taras Stepanenko schoten in de tweede helft de bal op de lat.
Bij Antwerp stonden Owen Wijndal, Gyrano Kerk en Vincent Janssen in de basis. Voor Van Bommel was de nederlaag extra pijnlijk. Hij heeft in zijn trainerscarrière nog steeds geen overwinning behaald in de Champions League.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!