Handbalster Inger Smits wil belangrijke rol spelen op WK

Inger Smits © Orange Pictures
De 29-jarige Inger Smits behoort bij de oudgedienden als je kijkt naar de samenstelling van de WK-selectie. "Ik zit goed in mijn vel. We hebben de ideale mix van oudere en iets jongere speelsters." Dat goede gevoel moet uiteindelijk tot een medaille leiden op het WK dat woensdag begint.
Oranje speelt donderdag de eerste wedstrijd in het Deense Frederikshavn tegen Argentinië. De ideale opwarmer, volgens Larissa Nusser uit Born. "Ze kunnen wel heel fel zijn,maar in principe moeten we daar overheen walsen."

Wereldkampioen

Nusser en Smits waren er allebei bij toen de handbalsters zich in 2019 tot wereldkampioen kroonden. Inmiddels zijn de twee Limburgse speelsters geen jonkies meer en zijn er flinke stappen gemaakt, volgens Inger Smits. "Ik hoop op een bepalende rol in het team. We gaan het zien." Oranje speelt donderdagavond de eerste poulewedstrijd tegen Argentinië, 2 december tegen Congo en twee dagen later wacht Tsjechië. De WK-finale staat gepland op 17 december.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!