Ontspannen derbygevoel: 'Gewoon zin om lekker te voetballen'

Sami Ouaissa (r) en Leroy Labylle © L1 (Mervyn van Leeuwen)
Wedstrijden tussen Roda JC en MVV maken veel los. Voor sommigen is het dé wedstrijd van het jaar. Roda-talent Sami Ouaissa en MVV-routinier Leroy Labylle kijken ontspannen vooruit: "Natuurlijk zijn het speciale wedstrijden."
Extra volle tribunes laten je beseffen dat je tegen de buurman speelt. En twee partijen die weten dat een overwinning extra zoet zal smaken, zeker bij de achterban. Het zijn ingrediënten voor nieuwe editie van Roda JC tegen MVV.

Spanning

"Ik ben er mee opgegroeid", vertelt de 19-jarige Ouaissa, talent uit de Kerkraadse opleiding. "Dus ik weet hoe het leeft. Dus ik voel ook dat het speciaal is, maar van de andere kant moet je gewoon je wedstrijd spelen en weten wij dat een overwinning ons bovenin de ranglijst houdt. Dat is belangrijk."
Zijn ervaren buurman Labylle (33) denkt, zittend op een bank in de tuin van Chateau St-Gerlach in Valkenburg aan de Geul, terug aan wedstrijden in België: "Ik ben opgeleid bij KRC Genk en ik was 20 toen ik daar grote wedstrijden speelde. Toen voelde ik in de tunnel extra spanning. Maar dat is altijd weg als de bal rolt. Nu, 14 jaar later, kan ik dat nog beter relativeren. Ik moet altijd een beetje denken aan Standard Luik - Anderlecht, een wedstrijd die ik ook speelde. Te gekke sfeer, heerlijk om te spelen."
Kijk hier onder naar de video met Sami Ouaissa en Leroy Labylle

Live

Roda JC en MVV ontmoeten elkaar zondag in Kerkrade voor de eerste onderlinge ontmoeting van het seizoen. De aftrap is om 12:15 uur en de derby is vanaf 12:00 uur live te volgen via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!