Handbalclub Groot Venlo verder onder nieuwe naam

Handbal Venlo na winst van de landstitel in 2022 © Orange Pictures
Vanaf volgend seizoen gaat Handbalclub Groot Venlo verder onder de naam Fortes Venlo.
Na de fusie tussen voormalig Handbal Venlo en Handbalvereniging Blerick was de club op zoek naar een nieuwe passende naam.

Sterk en dapper

De keuze van de verantwoordelijk werkgroep is op de naam 'Fortes Venlo' gevallen. Fortes is afgeleid uit het Latijn en staat voor sterk, dapper, kracht en saamhorigheid. Het bestuur vond het ook belangrijk dat de nieuwe naar Fortes Venlo, een 'lekker' lopende klank heeft.

Athene '56

De oorsprong van de Venlose handbalsport begint in 1957 met de oprichting van handbalvereniging Athene '56. In 1965 richtten enkele ontevreden leden van Athene '56 een eigen club op onder de naam L'Oreal. Deze clubnaam moest echter op aandringen van het gelijknamige cosmeticamerk veranderd worden in Loreal. In 2012 werd de naam gewijzigd in HandbaL Venlo. Vorig jaar werd het traject van een fusie tussen HandbaL Venlo en HV Blerick ingezet.

Eredivisie

Het eerste damesteam van Handbal Groot Venlo komt uit in de Eredivisie en won afgelopen seizoen de nationale beker. Dit seizoen startte de ploeg van trainer Robin Gielen met winst in de Supercup. In 2022 werd Handbal Venlo voor het eerste in de historie landskampioen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!