VC Limax strijdend ten onder tegen Dynamo Boekarest

VC Limax tegen Dynamo Boekarest © L1 (Maarten Omvlee)
VC Limax verkocht de huid duur in de Challenge Cup tegen Dynamo Boekarest ondanks 3-0 verlies.
In de Steengoed Arena in Maaseik was VC Limax in de tweede set nog het dichtst bij een setwinst.
Ternauwernood en met geluk trok de Roemeense ploeg met 30-32 aan het langste eind om vervolgens uit te lopen naar een 0-3 overwinning. De setstanden waren: 22-25, 30-32 en 22-25.

Breekpunt

Trainer Guido Görtzen was tevreden over het niveau dat zijn ploeg had gehaald. Met name de tweede set stemde hem tevreden. "Er zat aardig wat gewicht in de tegenstander. Serverend waren ze sterk, maar desondanks bleven we aardig goed overeind in de passing en aanvallend deden we het aardig goed. Als je dan in de tweede set de kans krijgt om een setpoint te verzilveren en dat niet doet, is dat jammer en pijnlijk. Met als gevolg een stukje frustratie vanwege de 0-3 nederlaag, ondanks dat je blij bent dat je goed gespeeld hebt, want ik denk dat zij deze tegenstand niet verwacht hadden."

Golden set

VC Limax geeft na de setloze nederlaag de moed nog niet op om een ronde verder te komen in de CEF Challenge Cup. Volgende week woensdag wordt de return gespeeld in Boekarest. Als VC Limax weet te winnen met 1-3, of 0-3, wat na het eerste duel een onmogelijke opgave lijkt, moet er in Roemenië een zogenaamde 'Golden Set' gespeeld worden. Dat is volgens Görtzen het doel. "We hebben nu een paar keer kunnen ruiken dat we er dicht bij zitten. Ik denk ook wel dat dat bij de jongens blijft hangen. De moed opgeven is nooit een optie. Dus moet je als doel hebben een Golden Set eruit te spelen en dan maar kijken welke kant het kwartje opvalt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!