Franse Tour-delegatie op bezoek in Valkenburg

Het peloton onderweg tijdens de zesde etappe © A.S.O./Charly Lopez
Twee afgevaardigden van de organisatie van de Tour de France, de A.S.O, waren donderdagmiddag te gast in Valkenburg aan de Geul. Ze werden ontvangen in het gemeentehuis om te praten over de start van de etappe in de Tour de France Femmes volgend jaar.
Eerder op de dag was de delegatie te gast in Rotterdam waar de Tour de France Femmes volgend jaar op 14 augustus van start gaat.

Meerdere bezoeken

Het is niet de eerste keer dat de Franse organisatie een bezoekje brengt aan Valkenburg, eerder werden al de startlocatie en route uitvoerig bekeken. Donderdag stond vooral in het teken van communicatie en marketingregels van de Tour de France Femmes. Later volgen er nog bezoekjes waarbij bijvoorbeeld logistiek en persbeleid centraal staan.

Voorbereidingen

De voorbereidingen op de start van de etappe in Valkenburg zijn in volle gang. Op 16 augustus komt het Tourcircus naar Limburg met de start bij het Shimano Experience Center. Daarna volgt een parcours van enkele tientallen kilometers door het Limburgse heuvelland voordat het peloton Limburg verlaat. De finish van de etappe is in Luik. De Tour duurt vervolgens tot en met 18 augustus.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!