Verstappen slaat eerste training over ten faveure van rookie

Max Verstappen op het asfalt in São Paulo. © Orange Pictures
Het team van Red Bull gebruikt de eerste vrije training in Abu Dhabi om jonge talenten een kans te geven. Zo zullen Jake Dennis en Isack Hadjar in de Formule-1 auto's van Max Verstappen en Sergio Pérez plaatsnemen. Daarmee voldoet het team aan de verplichte rookietest.
Veel teams gebruiken het laatste GP-weekend van het seizoen om te voldoen aan de talentenregel.

Talenten

Bij Red Bull Racing zal regerend Formule E-kampioen Jake Dennis gaan rijden op het Yas Marina circuit. De Brit is al sinds 2018 betrokken bij het team en krijgt vrijdag zijn eerste kans om achter het stuur van de Formule 1-bolide te kruipen. De 19-jarige Isack Hadjar komt normaal uit in de Formule 2 en maakte al zijn debuut tijdens de training in Mexico-Stad voor zusterteam AlphaTauri.

Nieuwe gezichten

Het zal even wennen zijn voor de toeschouwers van de eerste training. Zo zal bijvoorbeeld Frederik Vesti in plaats van Lewis Hamilton rijden, Pato O'Ward zit op de plek van Lando Norris en Felipe Drugovich rijdt in plaats van Fernando Alonso. De eerste vrije training begint vrijdag om 10:30 uur Nederlandse tijd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!