Uitblinker Ruben van Bommel leidt Jong Oranje naar zege

Ruben van Bommel voor Jong Oranje (archief) © Orange Pictures
Ruben van Bommel heeft met twee doelpunten en een assist Jong Oranje naar een belangrijke zege geleid in de EK-kwalificatiereeks. In Borås werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen van Zweden.
Van Bommel speelde in de eerste helft als nummer tien en in de tweede helft als linksbuiten.

Aanpassingen

Jong Oranje had het lastig in de eerste helft tegen Jong Zweden en kwam ook op achterstand via Sebastian Nanasi. Niet veel later maakte de jonge Oranjetalenten gelijk. Van Bommel legde de bal klaar voor Sontje Hansen die beheerst de 1-1 scoorde. Na rust besloot bondscoach Michael Reiziger wat aanpassingen door te voeren in zijn elftal. Van Bommel ging als linksbuiten spelen. De positie die hij ook bij zijn club AZ heeft.

Doelpuntenspektakel

Dat zorgde ervoor dat Jong Oranje gevaarlijker werd. Eerst schoot Van Bommel nog op de lat, maar een paar minuten wist hij zeer beheerst de 1-2 in de verre hoek binnen te schieten. De blessuretijd van zes minuten werd een doelpuntenspektakel. Eerst scoorde Noah Ohio uit een counter de 1-3, daarna scoorde Noah Persson voor Jong Zweden nog de 2-3 en uiteindelijk zorgde Van Bommel, met wederom een goed schot, voor de eindstand van 2-4.

Veel ruimte

Van Bommel keek na afloop bij ESPN met een goed gevoel terug op de wedstrijd: "Dit was een hele belangrijke wedstrijd voor ons. Zij moesten komen in de tweede helft en dan is het lekker dat je als linksbuiten zoveel ruimte krijgt en de ballen werden op het goede moment gespeeld." In de eerste helft had de speler uit Meerssen het wat lastiger op de tienpositie. "Dat kwam door hun vierkant op het middenveld. Ze hebben daar vaardige spelers en daar hadden we moeite mee."

Belangrijke zege

Door de overwinning zet Jong Oranje een belangrijke stap richting het EK, want Zweden geldt als een van de belangrijkste concurrenten in de poule. De ploeg van Michael Reiziger heeft 18 punten en een voorsprong van acht punten op Jong Georgië, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!