Boessen vol lof over Houben: 'Voorzie een mooie carrière'

Iggy Houben © Orange Pictures
Trainer Wil Boesen van Jong PSV is vol lof over speler Iggy Houben uit Bocholtz. "Ik voorzie een mooie carrière voor hem."
Boessen was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Doelpunt

Houben scoorde afgelopen woensdag nog een doelpunt voor de Eindhovense beloften in de Premier League International Cup tegen Blackburn Rovers. "Hij speelde linksbuiten die wedstrijd en de eerste bal die hij kreeg schoof hij binnen", vertelt Boessen. Houben speelt momenteel zowel links-als rechtsbuiten. "Dat is voor zijn ontwikkeling het beste en uiteindelijk zal hij zich op één van die posities gaan richten om zo een vaste plek af te kunnen dwingen."

Bovenaan

Boessen, sinds dit seizoen hoofdcoach van Jong PSV, is vol lof over de jonge speler: "Qua data en statistieken is hij iemand die bovenaan staat. Dus qua prof zijn, wat betreft zijn instelling, is hij goed. Hij moet nog wat rust krijgen in zijn spel. Soms maakt hij foutjes of neemt hij de bal verkeerd aan, maar dat mag ook op deze leeftijd." Daarnaast ziet de trainer van Jong PSV nog een verbeterpunt voor de 18-jarige speler uit Bocholtz. "Hij is meer van het korte spel met fantastische voorzetten met zijn linkerbeen en een individuele actie, maar hij moet zijn spel ontwikkelen in de grote ruimtes. Hij moet diepte zien en diep lopen."

Slagen

Boessen, oud-trainer van Fortuna Sittard en VVV-Venlo, voorziet een mooie carrière voor Houben: "Hij heeft alle tijd en is nog hartstikke jong maar Iggy gaat absoluut slagen in het profvoetbal. Het is nog afwachten of dat de top, de subtop, de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie wordt, maar hij gaat slagen."
Komende vrijdag speelt Jong PSV, met Wil Boessen en Iggy Houben, tegen Jong AZ.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!