MVV-fans 'gewoon' welkom in Kerkrade bij derby

Het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. © Orange Pictures
Bij de Zuid-Limburgse voetbalderby tussen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht, aanstaande zondag in het Parkstad Limburg Stadion, zijn supporters van de bezoekende club gewoon welkom.
Dat heeft de gemeente Kerkrade maandag laten weten.

Plan

De afgelopen weken zijn 500 kaarten verkocht aan MVV-fans en die supporters mogen gewoon naar Kerkrade komen. Daarover heeft de lokale driehoek (gemeente, politie en openbaar ministerie) de afgelopen dagen veel vergaderd. Ongeregeldheden na de wedstrijd Roda JC - FC Groningen, twee weken geleden in Kerkrade, dreigden roet in het eten te gooien.

Hooligans

Toen werden supporters van de Groningse club bij het met de auto verlaten van het stadion bekogeld door enkele tientallen hooligans. Daarnaast werd er met stenen en glas naar de politie gegooid. Daarbij vielen geen gewonden. Verder waren Roda-aanhangers de afgelopen weken betrokken bij incidenten rondom de uitwedstrijd tegen N.E.C., toen Roda-stewards het moesten ontgelden.

Normale verhouding

De Kerkraadse burgemeester Petra Dassen ziet het toelaten van 500 MVV-supporters, de helft van de capaciteit van het uitvak, als een eerste stap naar een hernieuwde normale verhouding tussen de supportersgroepen. "Vier jaar lang is er geen publiek uit Maastricht in het Parkstad Limburg Stadion geweest. Dat had te maken met corona maar ook met onderlinge spanningen. Dit is een kans om te laten zien dat het wel kan", aldus Dassen.
Die onderlinge spanningen bereikten een dieptepunt bij rellen tijdens een wedstrijd tussen MVV en Roda JC in Maastricht in oktober 2021, toen de mobiele eenheid het veld in de Geusselt moest betreden om ongeregeldheden tussen de beide supportersgroepen een halt toe te roepen.

Maatregelen

De gemeente Kerkrade neemt wel maatregelen voor de wedstrijd van komende zondag na de incidenten van de afgelopen weken. "We verwachten veel publiek, dus we treffen samen met Roda JC en politie de noodzakelijke voorbereidingen. Kom dus op tijd naar het stadion", adviseert Dassen.

Live

De derby Roda JC Kerkrade - MVV Maastricht begint zondag om 12:15 uur. De wedstrijd is dan live te volgen via L1 Radio en via een liveblog op 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!