MVV'ers boos: 'Verliezen kan, maar niet op deze manier'

Teleurstelling bij MVV © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
MVV leed tegen NAC de zevende nederlaag van het seizoen, maar in De Geusselt willen ze geen paniekvoetbal spelen: "Het is geen crisis, maar de teleurstelling is enorm."
Een pak op de broek, geen kolkend stadion en een elftal dat niet overloopt van zelfvertrouwen. Bij MVV is alles anders ten opzichte van een jaar geleden toen de ploeg de revelatie van het seizoen was.

Slap

Trainer Maurice Verberne probeert, met zorgvuldig gekozen woorden, na afloop van de 4-1 nederlaag te zoeken naar een verklaring: "We beginnen slap, we geven de eerste twee goals gewoon cadeau. Dat was dramatisch. In de tweede helft beginnen we zo naïef en dan mag Leemans gewoon ongehinderd slalommen en de vierde treffer maken." Middenvelder Marko Kleinen snapt wat zijn trainer bedoelt: "Het was vandaag half-half. We hebben de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. We moeten zorgen dat we het vertrouwen terugkrijgen."
Kijk hier naar het interview met Marko Kleinen

Ranglijst

Vorig seizoen bezette MVV trots de tweede plek op de ranglijst, na veertien duels. De situatie is nu totaal anders met de vijftiende positie en pas één overwinning in eigen huis. "We moeten niet meer teveel terugkijken naar dat mooie seizoen," vertelt Kleinen. "Er waren toen andere spelers, die er niet meer zijn. We moeten het doen met de mannen die er nu zijn." Zijn trainer probeert zijn teleurstelling verder onder woorden te brengen: "Het is frustrerend dat we nu zover wegzakken, nadat het leek dat we na vorige week de goede weg hadden ingeslagen. Met het terugkijken van de beelden kunnen we heel duidelijke analyses maken. Het vizier moet nu op zondag."
Marko Kleinen © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie

Irritaties

Dan een resultaat halen tegen buurman Roda JC, in Kerkrade, zou al helpen bij het uitvoeren van de herstelwerkzaamheden. Dat de kopjes omlaag hangen wil nog niet zeggen dat er crisis is in De Geusselt. "Nee, we zijn teleurgesteld, dat het niet zo gaat als we hadden gehoopt. Niet alleen tegen NAC, maar al een hele tijd," legt Verberne op rustige toon uit. En ook middenvelder Kleinen geeft aan dat de rijen gesloten zijn: "Natuurlijk zijn er irritaties, maar dat is heel logisch. Wij zijn er voor elkaar en we staan achter elkaar. We moeten in de winterstop zorgen dat we nog aansluiting hebben met de posities in het linker rijtje. En de komende weken moeten we zorgen de boel op de rit krijgen."
De derby van zondag, tegen Roda JC, begint om 12:15 uur en is live te volgen via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!