Max 'Elvis' Verstappen nog vaker in geschiedenisboeken

Max Verstappen juicht na zijn overwinning in Las Vegas © Orange Pictures
"Viva Las Vegas!" Max Verstappen zong het nummer van Elvis Presley uit volle borst mee na zijn 18e zege van het seizoen. Na een turbulent weekend werd het publiek getrakteerd op een spektakelrace waarin Verstappen hard moest werken, maar ook zijn klasse wederom liet zien.
En door zijn zege staat Verstappen nog wat meer in de geschiedenisboeken. Uiteraard door zijn 18e zege van het seizoen en het feit dat hij Las Vegas toevoegt aan zijn palmares, maar hij evenaart ook Sebastian Vettel met 53 GP-zeges in de Formule 1.

Glijden

Verstappen toonde in de race zijn klasse, maar hij moest er ook hard voor werken door een fout in het begin van de race. De Limburger duwde volgens de wedstrijdleiding Leclerc teveel van de baan, waardoor hij de leiding kon pakken. "Ik had een hele goede start, wat ik niet had verwacht want ik had minder grip. Toen remden we allebei heel laat, maar ik had geen grip aan de binnenkant en dus bleef ik glijden en daardoor gingen we allebei wijd", keek Verstappen terug op dat moment bij Viaplay.
Charles Leclerc en Max Verstappen op weg naar bocht 1 na de start © Orange Pictures

Niet verwacht

De Limburger had het wat lastig in de openingsfase, want hij werd nog voor zijn pitstop gepasseerd door Leclerc. "Die eerste stint was wel lastig", gaf Verstappen na afloop toe. "Toen moesten we naar binnen en hadden we die tijdstraf. Daar verloor ik tijd mee waardoor ik wat mensen moest inhalen." In die weg naar voren had Verstappen een touché met George Russell. Verstappen wilde passeren op een moment dat Russell dat niet had verwacht, zo gaf de Brit na afloop zelf toe. "Ik vind het altijd wel mooi als mensen het niet verwachten", zei Verstappen daarover met een glimlach op zijn gezicht.

Rondetijden

Na de safetycar, die ontstond als gevolg van de schade aan Russell zijn auto, reed Verstappen met ijzersterke rondetijden naar voren. "Ik moest mijn moment afwachten. Voor me waren ze ook aan het vechten, dat kwam goed uit. Toen ik naar hun toe reed had ik de snelheid. Toen ik uit de DRS weg was, kon ik wegrijden."

Hulp aan Pérez

Op zijn fout aan het begin van de race na, reed Verstappen weer sterk. Hij deed aanvalspogingen op momenten dat concurrenten dat niet helemaal verwachtten, hij reed een ijzersterke stint na de safetycar en in het slot van de race deed hij ook nog een poging om Sergio Pérez aan een tweede plek te helpen. Die poging mislukte omdat Pérez zich liet verrassen door Charles Leclerc.

Show

De race was dus een spektakel en "ontzettend leuk", maar verder zal Verstappen het waarschijnlijk niet zo erg vinden dat dit weekend erop zit. De drievoudig wereldkampioen liet donderdag al weten dat hij geen zin had in de show die zou gaan plaatsvinden in Las Vegas. Het werd ook een show, maar het was geen 'perfect show'.

Putdeksel

Dieptepunt was uiteraard afgelopen vrijdag toen een putdeksel losraakte tijdens de eerste vrije training waardoor Carlos Sainz flinke schade had aan zijn auto. Het gevolg was een tweede vrije training die om vier uur in de nacht eindigde zonder publiek op de tribunes. De lokale organisatie en de FOM (Formula One Management) zullen dan ook blij zijn dat de rest van het weekend goed is verlopen en de spektakelrace was een extra cadeau.
Na afloop leek het tijdens de interviews erop dat er gezocht werd naar complimenten. Verstappen gaf die ook wel, maar het werd geen complimentenshow. "Het was ontzettend leuk. De DRS hielp hier goed. Het publiek was geweldig. Ik hoop dat iedereen heeft genoten."

Jaaroverzicht

Maar eerlijk is eerlijk. De plaatjes waren schitterend en de Grand Prix van Las Vegas behoort misschien wel tot de mooiste races van dit jaar. Hij zal in menig jaaroverzicht in ieder geval niet ontbreken. Het gebeurde dit seizoen ook niet zo vaak dat Verstappen zo moest strijden om de overwinning. Daardoor zagen we wel weer hoe ongenaakbaar Verstappen dit jaar is. Zelfs een tijdstraf van vijf seconden en onverwachte situaties kunnen hem niet van de wijs brengen.

53 zeges

Voor Verstappen was het zijn 53ste zege in zijn carrière. Daarmee evenaart hij Sebastian Vettel en staan ze op een gedeelde derde plek op de ranglijst van meeste Grand Prix-overwinningen in de Formule 1. Lewis Hamilton (103 overwinningen) en Michael Schumacher (91 zeges) staan op de eerste twee plaatsen. Maar het bereiken van 53 zeges is een nieuwe mijlpaal in de carrière van Verstappen. Volgende week kan hij op 54 overwinningen komen in Abu Dhabi.
Wellicht dat we dan opnieuw kunnen genieten van de zangkwaliteiten van de Limburger. Twee weken geleden in São Paulo zong hij een nummer van Tom Jones en in Las Vegas was het dus de beurt aan Elvis Presley. Wat volgt er dan in Abu Dhabi? "Ik weet niet wat daar populair is", zegt Verstappen er zelf over. Gelukkig heeft hij nog een week om daarachter te komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!