Max Verstappen pakt ook 'jackpot' in Las Vegas

Max Verstappen op het stratencircuit in Las Vegas. © Orange Pictures
Max Verstappen heeft de Grand Prix van Las Vegas op indrukwekkende wijze gewonnen. Een tijdstraf en botsingen met concurrenten konden de drievoudig wereldkampioen niet van de zege afhouden. Het is dit seizoen al de 18e zege van de coureur van Red Bull Racing.
Ook in Las Vegas was er geen enkele coureur in staat om de magistraal rijdende Verstappen bij te benen. Leclerc in zijn Ferrari bood nog het langst tegenstand maar moest uiteindelijk ook capituleren. De teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez werd uiteindelijk derde.

Olie

Voor de start was er een kleine ergernis voor Verstappen en zijn team. Vanaf de plaats waar Verstappen moest starten lag een oliespoor, dat met zand was afgedekt. Daardoor was er vanaf die plek minder grip.

Goed weg

Daar was bij de start echter niets van te merken. De Limburger was goed weg en zette zijn wagen bij het ingaan van de eerste bocht naast de Ferrari van Leclerc, die vanaf P1 was vertrokken. Verstappen gaf bij het insturen de Monegask weinig ruimte waardoor deze even buiten de baan raakte.

Straf

De wedstrijdleiding vond de inhaalactie van Verstappen niet correct. Hij kreeg vijf seconden straftijd, maar hoefde zijn leidende positie niet af te geven. Verstappen reageerde heel relaxt op het besluit van de wedstrijdleiding: "Dat is fijn, doe ze maar de groeten van mij!"

Aanval Leclerc

Verstappen zag echter zijn zijn kleine voorsprong langzaam verdwijnen. In de 16e ronde ging Leclerc er op een recht stuk voorbij. Verstappen ging direct daarna naar binnen voor nieuwe banden, en het incasseren van zijn tijdstraf. De monteurs moesten vijf tellen wachten voordat ze aan de bandenwissel mochten beginnen. Door het opgelegde oponthoud kwam Verstappen op de negende plek terug op de baan.

Getergd

Verstappen zag zich daarna genoodzaakt om op het stratencircuit aan een inhaalrace te beginnen. Dat ging bij de inhaalactie op Russel op het scherpst van de snede: de Mercedes en de RB19 kwamen met elkaar in contact. De bolide van Russel verloor bij die aanraking veel carbon-onderdelen. De auto van Verstappen leek geen schade te hebben. Om de rommel op de baan op te ruimen moest de safetycar de baan op. Na de rijdende herstart reed Verstappen ondertussen wel al weer op de vijfde plek.

Magistraal

Na het inhalen van Gasly en Piastri reed Verstappen weer op een podium plek. Zijn teamgenoot Perez was in de 38e ronde het volgende slachtoffer van de dadendrang van Verstappen. Een ronde later pakte Verstappen middels een mooi gevecht met Leclerc de leiding terug in de wedstrijd. Verstappen reed door een aantal snelle rondes Leclerc definitief uit zijn DRS. Na 50 ronden werd Verstappen als terechte winnaar door Justin Bieber afgevlagd.
De volgende Grand Prix is op zondag 26 november in Abu Dhabi. De wedstrijd op het Yas Marina Circuit is de laatste wedstrijd van het seizoen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!