Roel Janssen: 'Willem II scoort drie keer uit het niets'

VVV-er Robin Lathouwers in duel met een speler van Willem II. © Orange Pictures
VVV-verdediger Roel Janssen kijkt met gemengde gevoelens terug op de verloren thuiswedstrijd tegen koploper Willem II. De Venlonaren verloren met 3-1.
"In de eerste helft geven we nagenoeg niets weg. Op het eerste kwartier van de wedstrijd na zijn wij de dominerende ploeg. We waren met vlagen goed aan de bal en lieten Willem II veel achter de bal aan lopen", blikt Janssen terug.

Rode kaart

Vlak voor rust maakte Robert Klaassen ter hoogte van de middellijn een overtreding op Willem II-speler Heerkens. Scheidsrechter Ruperti zag er een rode kaart in. Janssen: "We komen in een counter in een drie tegen drie-situatie. Robert wil de bal veroveren en maakt een overtreding. Ja, je kunt er een rode kaart voor geven. Beetje ongelukkig, dat hoort nu eenmaal bij het voetbal."

Drie tegentreffers

In de tweede helft, met één man minder in het veld, kreeg VVV wel nog kans op de openingstreffer. "Dan hoop je dat je nog in eindfase kunt toeslaan. Daarna valt het eigenlijk heel erg ongelukkig uit voor ons en scoort Willem II drie keer uit het niets", zegt Janssen.

Vechten voor de fans

Na de drie tegentreffers kon de Venlose ploeg zich gelukkig nog enigszins herpakken. "Je speelt thuis voor je eigen fans. Je wilt niet dat je met vijf of zes nul van het veld af gaat. Je weet dat je de wedstrijd niet meer gaat winnen. Een gelijkspel met tien man zit er ook niet meer in. Je wilt in ieder geval de fans laten zien dat we vechten tot de laatste minuut", besluit Janssen.

Cambuur Leeuwarden

VVV-Venlo staat na de wedstrijd tegen Willem II op de zevende plaats van de ranglijst. De Venlose ploeg heeft 23 punten uit 15 wedstrijden. Vrijdag 25 november speelt VVV weer een thuiswedstrijd. Dan komt Cambuur op bezoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!