Driepunter vrouwen Fortuna tegen Heerenveen

Tessa Wullaert scoorde de 3-0 tegen Heerenveen © Orange Pictures (archief)
De vrouwen van Fortuna hebben de drie punten tegen Heerenveen in eigen huis gehouden. Na een half uur kwam Fortuna op voorsprong, die na rust werd uitgebouwd naar 4-0.
De laatste thuiszege dateerde van iets meer dan een maand geleden. Op zaterdag 14 oktober werd in Sittard gewonnen van PSV (1-0).

Aanvallend

Het team van trainer Roger Reijners startte offensief. Dat leverde meteen meerdere kansen op. Het lukte María Ólafsdóttir Grós, Tessa Wullaert en Charlotte Hulst (nog) niet de bal voorbij de doelvrouw te krijgen. Dat lukte Hildur Antonsdóttir na een half uur spelen wel. De IJslandse middenveldster bracht haar ploeg op voorsprong. Zeven minuten later trof Tessa Wullaert de lat. Zo ging Fortuna met 1-0 de rust in.

Doelsaldo

In de 47e minuut werd het 2-0 door een doelpunt van Feli Delacauw. Fortuna vijzelde het doelsaldo nog verder op door een treffer van aanvoerster Tessa Wullaert: 3-0. Met nog vier minuten te spelen kwam de 4-0 eindstand op het scorebord. Die treffer kwam op naam van Jarne Teulings.

Thuiswedstrijd

Het Sittardse team stijgt een plekje op de ranglijst en staat nu weer derde. De komende wedstrijd voor de Fortuna vrouwen is weer thuis. Volgende vrijdag is Telstar te gast in Sittard. Zondag speelt Ajax tegen FC Twente, die ploegen staan boven Fortuna.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!