Jong Oranje met Van Bommel blijft foutloos na magere zege

Ruben van Bommel tijdens een duel van Jong Oranje. © ANP
De voetballers van Jong Oranje blijven zonder puntenverlies in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025. Tegen Jong Gibraltar werd een 1-0-zege behaald.
Het uitduel een maand geleden werd nog met 5-0 gewonnen.

Van Bommel

Ruben van Bommel speelde de hele wedstrijd mee. Hij stond achter de spits, terwijl hij bij AZ meestal aan de linkerkant staat.

Povere eerste helft

In de povere eerste helft was alleen Noah Ohio trefzeker. De spits tikte de bal na 12 minuten van dichtbij binnen. Aanvoerder Dirk Proper was in het vervolg gevaarlijk met een knal van afstand, maar zag zijn poging gekeerd worden door doelman Bradley Avellano.

Slotfase

Na rust liet de ploeg van bondscoach Michael Reiziger opnieuw weinig zien. In de slotfase schoot de ingevallen Ajax-middenvelder Kenneth Taylor in kansrijke positie nog over. Maandag speelt Jong Oranje in en tegen Zweden.

EK 2025

Jong Oranje staat met 15 punten uit 5 wedstrijden ruim bovenaan in groep C, gevolgd door Jong Georgië met 10 punten. Het EK wordt in 2025 gehouden in Slowakije.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!