Pitlane: Show, glad asfalt én kou voor Verstappen in Vegas

Pitlane is het autosportprogramma van L1. © L1 (Dion Moonen)
De enige nieuwe race op de Formule 1-kalender van 2023 belooft op én naast de baan spectaculair te worden: Las Vegas is het decor van de voorlaatste grand prix van het seizoen.
Dat Max Verstappen en Red Bull deze jaargang domineren, is duidelijk. Maar de onzekere factoren die het hagelnieuwe stratencircuit van Las Vegas met zich meebrengt, maken het tot een uitdagend weekend voor de drievoudig wereldkampioen. Pitlane blikt vooruit:

99 procent show

Verstappen toonde zich in de aanloop naar het raceweekend niet laaiend enthousiast over alle toeters en bellen. "Ik heb daar nul interesse in", zei de drievoudig wereldkampioen na de spectaculaire openingsshow op de befaamde Strip van de Amerikaanse gokstad. "Dit is een combinatie van 99 procent show en 1 procent sport. Sommige mensen zien de show graag, maar ik vind het helemaal niet leuk. Ik ben opgegroeid met het kijken naar sport en prestaties", aldus de coureur van Red Bull.

Kou

De Limburger zal blij zijn wanneer hij achter het stuur van zijn bolide kan kruipen. Hij kan in Las Vegas het aantal race-overwinningen van Sebastian Vettel, de nummer drie op de all-time ranking, evenaren. De Duitser won 53 F1 grands prix, de teller van Verstappen staat (nog) op 52. De coureurs moeten rekening houden met, voor Formule 1-begrippen, zeer lage temperaturen. De Mercedes-rijders George Russell en Lewis Hamilton laten daar, net als huisanalist Xavier Maassen, hun licht op schijnen.

Live

De Grand Prix van Las Vegas begint zondag om 07:00 uur Nederlandse tijd. De race is dan rechtstreeks te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een Grand Prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!