Lieke Martens mist Champions League-duel met Ajax

Lieke Martens © Orange Pictures
Paris Saint-Germain-aanvalster Lieke Martens mist het Champions League-duel van woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax.
De international van Oranje moest zich eind vorige maand tegen Schotland (1-0-winst) al na een half uur laten vervangen en speelde sindsdien geen minuut meer. Haar trainer Jocelyn Prêcheur heeft aangekondigd dat het duel in Amsterdam nog te vroeg komt.

Looptrainingen

De 30-jarige Limburgse werkt inmiddels wel weer looptrainingen af en haar herstel verloopt voorspoedig, zei Prêcheur op zijn voorbeschouwende persconferentie. Over ruim twee weken speelt Oranje het belangrijke Nations League-duel met Engeland op Wembley.
Door de absentie van Martens blijft middenveldster Jackie Groenen de enige overgebleven Nederlandse inbreng aan de kant van de nummer 2 van vorig seizoen in Frankrijk. "Jackie brengt de groep veel en het is een plezier om elke dag met haar te werken", zei Prêcheur over de 107-voudig international van Oranje.

Groepsfase

Het duel in Amsterdam is het eerste uit de groepsfase van de Champions League, in een poule met verder Bayern München en AS Roma. Martens had nog aangegeven erg uit te kijken naar de wedstrijd voor relatief veel toeschouwers in de ArenA. "Dat vind ik fantastisch. Dit zijn mooie affiches en goede stappen voor het Nederlandse vrouwenvoetbal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!