Geen basisplaats voor Flekken bij Oranje

Mark Flekken © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken moet in de komende interlands genoegen nemen met een plek op de reservebank.
Bondscoach Ronald Koeman liet tijdens een persconferentie in Zeist weten dat de voorkeur voor de keeperspositie voorlopig uitgaat naar Bart Verbruggen.

Keuze

"We hebben veel verschillende keepers gehad de laatste tijd. Die hebben het allemaal behoorlijk goed gedaan, zoals Flekken in cyclus van september en Verbruggen in de laatste twee duels. Dan is het voor mij op dit moment logisch dat Verbruggen nu ook gaat spelen", zo lichtte Koeman zijn keuze toe.

Vorm

De woorden 'op dit moment' blijven daarin belangrijk. Op weg naar het EK voetbal, komende zomer in Duitsland, lijkt het trio Verbruggen, Flekken en Bijlow moeten gaan uitvechten wie de definitieve eerste doelman wordt. Een plek in de definitieve selectie tijdens het eindtoernooi lijkt heel realistisch voor Mark Flekken. "Ook omdat ik vind dat spelers die tijdens de kwalificatie de kastanjes uit het vuur hebben gesleept, ook een streepje voor hebben. Maar vorm is altijd bepalend. Op dit moment hebben we de drie beste keepers bij elkaar."

Programma

Woensdag komt Mark Flekken aan het woord en wordt duidelijk hoe de doelman uit Bocholtz tegen de situatie aankijkt.
Het Nederlands elftal ontvangt zaterdag a.s. in Amsterdam Ierland en is bij een overwinning zeker van Euro 2024. Mocht het zaterdag niet lukken, dan is er volgende week dinsdag nog een nieuwe kans in de uitwedstrijd tegen Gibraltar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!