Koen Kostons: 'Ga denk ik niet bijtekenen bij MVV'

Koen Kostons © PubliciteitVisie
Koen Kostons gaat MVV Maastricht na dit seizoen waarschijnlijk verlaten. De aanvaller zijn contract loopt af na dit seizoen: "Ik ga denk ik niet bijtekenen."
Kostons was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Italië

Afgelopen zomer waren er al transfergeruchten rondom Kostons. Zo kon de spits naar het Italiaanse FC Crotone. "Achteraf ben ik wel dat dat 'm niet is geworden." Uiteindelijk bleef Kostons bij MVV. Maar hij heeft wel plannen om een stap hogerop te gaan zetten. "Ik heb dat algemeen kenbaar gemaakt. Je bent dadelijk ook afhankelijk wat gaat komen van interesse. Ik heb voor mezelf wel gezegd dat ik het liefste uit de Keuken Kampioen Divisie weg wil. Ik wil uit mijn comfortzone en mezelf testen en ontwikkelen. Het wordt opties afwegen en kijken wat het beste bij mij past. Ik heb er niks aan om ergens naar toe te gaan waar ik niet ga spelen."
Die stap volgt waarschijnlijk aan het eind van het seizoen, want de aanvaller geeft te kennen dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet gaat bijtekenen in Maastricht. "Ik denk het niet."

Vergelijken

Kostons beleefde vorig jaar een bijzonder seizoen met de Maastrichtse club. Vorig jaar stond MVV rond deze tijd op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. "Het was een bijzonder seizoen met een team dat bijzonder lekker liep. Maar je kunt het niet vergelijken met dit seizoen. Ik snap dat mensen er aan terug refereren en dat doe ik zelf ook wel eens, maar het heeft geen zin om terug te kijken."

Verantwoordelijkheid

Dit jaar beleeft MVV een lastiger seizoen met op dit moment een 15e plaats. De rol van Kostons is ook veranderd. Vorig jaar waren hij en Ruben van Bommel een tandem voorin en gaf Kostons meerdere assists op Van Bommel. "Ik denk dat ik nu meer de eindfase ben. Daarnaast draag ik meer verantwoordelijkheid dan vorig seizoen. Dat vind ik niet erg."

Mentaal

Kostons was inmiddels bij tien doelpunten betrokken dit seizoen, maar de laatste weken heeft de spits het wat lastiger om het doel te vinden. "Dat vind ik persoonlijk heel vervelend. Als we 3-0 winnen en ik scoor niet, dan ben ik teleurgesteld. Ik wil iedere wedstrijd betrokken zijn bij een doelpunt." Daarin heeft de 24-jarige aanvaller mentaal een stap gezet. "Ik kijk naar wat komen gaat en kijk niet terug op mijn gemiste kansen."

NAC Breda

Komende zondag wacht voor Kostons en MVV een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De wedstrijd begint om 16:45 uur en is live te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!