Roda JC koestert punt tegen FC Groningen

Roda-doelman Loek Hamers tikt de bal tegen de lat © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Roda JC zal de handen dichtknijpen na het 0-0 gelijkspel tegen FC Groningen.
Om de koppositie te heroveren, moest Roda JC de thuiswedstrijd winnen. Maar voor het eerst sinds speelronde twee moeten de Kerkradenaren die plek inleveren. Willem II is de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie, op één punt gevolgd door Roda JC.

Opbouw

Roda JC speelde een moeizame eerste helft, omdat de bezoekers de Kerkradenaren vroeg onder druk wisten te zetten, waardoor Roda niet in het favoriete spel kon komen. Met andere woorden: de ploeg van Bas Sibum kwam nauwelijks aan opbouwen toe en moest vooral achteruit. Dat Groningen zo van start ging was ook volgens verwachting.

Engeltje

Na een half uur spelen was Pelupessy namens Groningen dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet raakte de lat. En bij een uithaal van Schreuders tikte doelman Hamers de bal tegen de lat. Dat die aanvaller niet veel later ook nog de kruising raakte betekende dat Hamers en Roda een engeltje op het aliminium had. Een wonder dus dat het halverwege nog 0-0 stond.

Wissels

Sibum was niet tevreden en voerde een dubbele wissel door in de rust. De aanvallers Zauner en Schmid werden vervangen door Güclü en Pourié. Ook in de hoop om meer fysieke kracht aan de dag te kunnen leggen en dus duels te kunnen winnen. En aan een uur spelen was er zowaar doelgevaar: een kopbal van Güclü in handen van Jurjus.

Krachten

Naarmate de tweede helft vorderde, vloeiden de krachten weg bij beide teams. En bracht Sibum met Daneels en Van der Heide nog twee verse krachten in. Aanvallende impulsen die tien minuten voor tijd leidden tot een steekbal van Ouaissa op Daneels die net te kort kwam. Het was een van de spaarzame momenten dat Roda écht dreigend werd. Aan de andere kant moest Hamers alert blijven en deed dat ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!