Vierde zege Van der Vleuten bij Jumping Indoor Maastricht

Maikel van der Vleuten (archief) © Orange Pictures
Springruiter Maikel van der Vleuten heeft voor de vierde keer de Grote Prijs van Maastricht gewonnen. De Nederlander bleef foutloos in de barrageen zette de snelste tijd neer.
Mathijs van Asten uit Ysselsteyn werd derde.

Dubbeldam

Elf combinaties wisten de barrage te bereiken in het MECC in Maastricht, onder wie Van Asten. Een aantal grote namen wisten de eerste omloop niet foutloos te rijden. Onder meer Jeroen Dubbeldam, Laura Kraut, Sanne Thijssen en Marc Houtzager wisten niet de barrage te bereiken.
Bekijk de volledige barrage tijdens Jumping Indoor Maastricht:

Overtuigend

In de barrage zette de Duitse Jana Wargers de eerste richttijd neer na een foutloze ronde: 35'98. Mathijs van Asten verbeterde die tijd nipt: 35'83. Lang kon de Limburger niet genieten van de eerste plaats. Willem Greve dook er ruim één seconde onder. Maar even later toonde Maikel van der Vleuten zijn klasse met zijn paard Luigi d'Eclipse. Met een tijd van 33'95 kwam hij overtuigend aan de leiding te staan. De Brit John Witaker tikte met zijn paard een balk eraf, waardoor Van der Vleuten zijn vierde zege in Maastricht kon vieren. Het podium was volledig Nederlands met een tweede plaats voor Greve en een derde plek voor Van Asten.
Ook vorig jaar was Van Vleuten de beste in Maastricht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!