Handbal Groot Venlo boekt grote Europese zege

De vrouwen van Handbal Groot Venlo verdedigen een vrije worp © L1
De vrouwen van Handbal Groot Venlo hebben een grote stap gezet om de volgende ronde van de EHF Cup te bereiken. In Venlo werd de heenwedstrijd tegen ŽRK Krivaja met 39-19 gewonnen.
Daardoor lijkt de return van volgende week in Bosnië-Herzegovina een formaliteit te worden.

Groot gat

Handbal Groot Venlo schoot uit de startblokken in Sporthal Egerbos. Na tien minuten stond het al 7-2 voor de ploeg van Robin Gielen. Het gat werd gedurende de wedstrijd alleen maar groter. Na 20 minuten stond het al 14-6 en bij rust was het 19-8 voor de Venlose vrouwen.
Bekijk de interviews na afloop van het duel met Pien de Swart, Robin Gielen en Liza Rovers:

Geen verzwakking

Na rust verzwakte Handbal Groot Venlo niet en werd het verschil uitgebouwd. Tien minuten na rust stond het 25-10 en uiteindelijk scoorden de Venlose vrouwen net geen 40 doelpunten: 39-19 werd de eindstand.

Return

Volgende week zaterdag is de return in Bosnië. Als daar geen handbalwonderen gebeuren voegt Handbal Groot Venlo zich bij de beste 16 ploegen van het derde Europese toernooi. De achtste finales worden in januari gespeeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!