Twee Limburgse gouden medailles op eerste dag NK judo

De Limburgse medaillewinnaars van de eerste dag van het NK judo: Joni Geilen, Basile La Fontaine en Danique Janssen (van links naar rechts) © Graat Weber
De eerste dag van het Nederlands kampioenschap judo heeft voor Limburg drie medailles opgeleverd, waarvan twee gouden plakken.
Basile La Fontaine uit Maastricht en Joni Geilen uit Sittard wonnen goud, terwijl Danique Janssen uit Grevenbicht een bronzen medaille veroverde.

Eindstrijd

De pas 17-jarige Basile La Fontaine, die vrijdag slaagde voor zijn rijbewijs, won in de categorie tot 66 kilogram de finale van Adil Belkaid. Joni Geilen pakte de gouden medaille in de categorie tot 63 kilogram. In de eindstrijd versloeg ze de Noord-Hollandse Nadiah Krachten. Danique Janssen moest in haar halve finale het onderspit delven tegen Rachel van de Meeberg. In het finaleblok wist Janssen met een ippon te winnen van Myrthe van Kerkhof en beslag te leggen op het brons. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Shannon van de Meeberg.

Tweede dag

Zondag is de tweede dag van het Nederlands kampioenschap in Almere. Dan komen opnieuw meerdere Limburgse judoka's in actie die gaan strijden om de Nederlandse titels.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!