Fortuna Vrouwen verspeelt zege bij ADO

Alieke Tuin in actie namens Fortuna Vrouwen © Orange Pictures
Na twee nederlagen op rij moest Fortuna Vrouwen tegen ADO Den Haag genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1.
Een vrije trap van Alieke Tuin, na ruim 20 minuten, leek lange tijd voldoende over de zege, maar diep in blessuretijd schoot Lobke Loonen de Haagse vrouwen langszij. Na eerdere nederlagen tegen Ajax en FC Twente moesten de Sittardenaren even pas op de plaats maken en nu lukte het dus opnieuw niet om te winnen.

Kansen

Tuin draaide de bal vanaf zijkant in de verre hoek, buiten bereik van ADO keeper Barbara Lorsheyd. De ploeg van trainer Roger Reijners was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, gaf nauwelijks kansen weg, maar kon dat voor rust nog niet in de score uitdrukken.

Slotoffensief

Na de pauze werd de thuisploeg iets sterker, maar Lemey bezweek in eerste instantie niet in het doel van Fortuna. Uitgerekend in het Haags Kwartiertje, het traditionele slotoffensief van ADO, nam Fortuna het initiatief weer terug. Maar de kansen waren niet besteed aan onder meer Van Heeswijk en dus bleef het bij 0-1. Tot de 94e minuut en Lemey in de korte hoek werd gepasseerd door een hard en hoog schot van Loonen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!