Na ruim een maand eindelijk weer winst voor MVV

Tunahan Tasçi zorgde later voor de 0-1 voorsprong van MVV © PubliciteitVisie
MVV Maastricht heeft de uitwedstrijd bij TOP Oss met 1-0 gewonnen. Tunahan Tasçi werd matchwinner met een fraai doelpunt in de tweede helft. Het was niet goed wat de Maastrichtse ploeg op de mat legde, maar na drie gelijke spelen was er eindelijk wel weer de volle winst in de competitie.
De laatste overwinning dateerde van 6 oktober toen MVV met 3-2 bij Jong PSV won. Het was voor de eerste keer dit seizoen dat 'de Sterrendragers' na 90 minuten zonder tegentreffer het veld verlieten. Een eerste 'clean sheet' dus voor doelman Romain Matthys.

Elf dagen

Voor de mannen van Maurice Verberne was dit de vierde wedstrijd in elf dagen.De MVV-trainer gaf weer de voorkeur aan Tunahan Tasçi en dus begon Rayan Buifrahi op de bank. TOP staat, mede door de grote nederlaag vorige week tegen Cambuur (1-8), op de laatste plek in de Eerste divisie. En is de minst scorende ploeg met pas 10 doelpunten voor (en 25 tegen) na 13 wedstrijden. Maar MVV, evenals de thuisploeg trouwens, bakte er niet veel van en maakte veel fouten.

Misser Smeets

Na een half uur had Bryan Smeets dé kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Oog-in-oog met doelman Mike Havekotte (ex-MVV) miste de routinier jammerlijk en schoot de bal naast het doel. Een schot van Marko Kleinen nog voor rust werd gesmoord. Na een slechte eerste helft gingen de ploegen met 0-0 rusten.

Nieling

Beide trainers wisselden in de rust. Bij MVV verving Bryant Nieling de niet geheel fitte Wout Coomans. Het foutenfestival ging verder na rust. Nu had de ploeg van trainer Ruud Brood de betere kansen. Romain Matthys voorkwam met een goede redding dat MVV op achterstand kwam. Hij pakte schoten van Arthur Allemeersch en Thijs van Leeuwen. De Maastrichtenaren waren gewaarschuwd en speelden verkrampt. En plots was daar Tunahan Tasçi. De linksbuiten kwam vanaf rechts naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. TOP ging op jacht naar de gelijkmaker, claimde een strafschop maar scheidsrechter Hardeman zag dat anders.

Zondagmiddag

MVV stijgt iets en staat nu op een voorlopige 14e plaats. Komende wedstrijd speelt MVV in De Geusselt. Op zondagmiddag 19 november komt NAC Breda naar Maastricht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!