Directeur JIM smult van sterk deelnemersveld

Jumping Indoor Maastricht © L1
Jumping Indoor Maastricht is vrijdagmiddag van start gegaan. Frank Kemperman, directeur van het JIM, is in zijn nopjes dat de wereldtop in het springen en mennen kiest voor Maastricht in een overvolle concoursagenda.
Zo zullen bijna alle Nederlandse toppers als Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Kim Emmen, Harrie Smolders en Sanne Thijssen dit weekend starten in het MECC.

Buitenlandse favorieten

Inmiddels hebben alle paarden een stal toegewezen gekregen. 423 paarden en pony's komen komend weekend in actie met bijzondere amazones en ruiters op hun rug. Frank Kemperman: "Ik ben heel blij dat Laura Kraut meedoet. Zij won samen met het Amerikaanse team goud op de Pan American Games en ook de Engelse Grand Slam-winnaar Scott Brash staat aan de start."

Jeroen Dubbeldam

Stiekem hoopt Kemperman op een Nederlandse winnaar tijdens de Grote Prijs van Maastricht. "Het is natuurlijk fantastisch dat zo'n fenomeen als Jeroen Dubbeldam meedoet. Het zou mooi zijn als een ruiter met zo'n grote naam zondag zou winnen." Hij krijgt concurrentie van Maikel van der Vleuten die het 4-sterren concours al drie keer won. Limburgse ruiters en amazones die kans maken zijn: Sanne en Mans Thijssen, Mathijs en Leopold van Asten, Loewie Joppen en Lars Kersten.

Wereldbeker mennen

De zaterdagavond staat volledig in het teken van de wereldbekerwedstrijd mennen voor vierspannen met aan de start wereldkampioen Boyd Exell en Europees kampioen Bram Chardon.

Live te volgen

L1 zendt zowel de wereldbeker mennen als de Grote Prijs van Maastricht live uit. Zaterdagavond vanaf 21:50 uur is de menwedstrijd live te zien, zondag start de uitzending om 15:15 uur met de internationale springwedstrijd.
=AZVPpBa3CK4feKZumVE-wJvSiyhGBBmP3ekZy05bzngY79OVdWnqvPAFKFj06shnVLzAnjoNqYIzvzovLnSNM_z8dazY-wOTe6ZruE2b37Kk1Hp52abWP8oqmlpObmaStC66EW6ifAWaisR1ycJDFtnZbnYXB2b0M0pP3V_4vnz9Z643SNuHtR4VBjEO3g6oBsU&__tn__=%2CO%2CP-R]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!