Doelman Mark Flekken keert terug in Oranje-selectie

Mark Flekken met Brentford in actie tegen Chelsea. © Orange Pictures
Bondscoach Ronald Koeman heeft keeper Mark Flekken uit Bocholtz opgenomen in zijn definitieve selectie voor de twee aankomende interlands van het Nederlands elftal.
Flekken is één van de drie doelmannen in Koemans keurkorps voor de wedstrijden thuis tegen Ierland (18 november) en uit tegen voetbaldwerg Gibraltar (21 november). Naast Flekken zijn ook Justin Bijlow (Feyenoord) en Bart Verbruggen (Brighton) door Koeman opgeroepen. Nick Olij (Sparta) zat ook in de voorlopige selectie, maar heeft de schifting niet overleefd.

Blessures

Brentford-keeper Flekken ontbrak in de vorige interlandperiode bij Oranje, omdat hij toen kampte met een blindedarmontsteking. Afgelopen weekend kreeg hij bovendien te maken met een ijsbeentje, maar in de loop van de week hervatte hij de training bij de Premier League-club. Eerder gaf bondscoach Koeman aan alleen nog volledig fitte spelers in zijn selectie op te willen nemen.

EK

De 30-jarige Flekken speelde tot dusver zes interlands voor het Nederlands elftal. Oranje kan in de aankomende twee interlands een EK-ticket grijpen. Een overwinning op Ierland volstaat al om deelname aan het Europees Kampioenschap, volgend jaar in Duitsland, veilig te stellen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!