AZ met Van Bommel in basiself onderuit bij Aston Villa

Ruben van Bommel in actie in de wedstrijd tegen Aston Villa. © ANP
Ruben van Bommel stond donderdagavond voor het eerst sinds lange tijd in de basisopstelling bij AZ. Een succesvolle avond werd het niet; de Alkmaarse ploeg verloor de wedstrijd in de Conference League op bezoek bij Aston Villa met 2-1.
De 19-jarige linksbuiten uit Meerssen mocht voor het eerst sinds 31 augustus in de basis beginnen. De laatste keer dat Van Bommel vanaf de start bij AZ meedeed, was in de Conference League-kwalificatiewedstrijd tegen het Noorse SK Brann. Tegen Aston Villa mocht Van Bommel 69 minuten meedoen.

Voorsprong

AZ kwam net na rust op voorsprong door een doelpunt van Vangelis Pavlidis (0-1). Lang kon de ploeg van Pascal Jansen niet genieten van de voorsprong, want negen minuten later stond het gelijk. Uiteindelijk werd het 2-1 voor Aston Villa door een doelpunt van Ollie Watkins in de slotfase.

Onderaan in poule

Door de nederlaag in Birmingham staat AZ onderaan in de poule. Eind oktober verloor AZ thuis nog kansloos met 4-1 van Aston Villa, dat in groep E achter Legia Warschau de tweede plaats inneemt met eveneens 9 punten uit vier duels. AZ blijft op 3 punten en moet de resterende twee wedstrijden tegen Zrinsjki Mostar (thuis) en Legia Warschau (uit) winnen om nog kans te maken op Europese overwintering.
Ruben van Bommel gaat zondag met AZ in de Eredivisie op bezoek bij Feyenoord.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!