Fortuna-captain Pinto: 'We moeten als team meer brengen'

Ivo Pinto tijdens Fortuna's thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. © Orange Pictures
Fortuna Sittard pakt in de laatste zes Eredivisie-duels slechts één punt en hoopt vrijdag (20:00 uur) in eigen stadion tegen Heracles Almelo uit het dal te klimmen.
Er werd de afgelopen dagen veel gesproken in de spelersgroep. Verdediger Ivo Pinto, die zich de afgelopen twee seizoen met Fortuna wist te handhaven in de Eredivisie, heeft daarbij een prominente rol. Niet voor niets wees coach Danny Buijs juist hem aan als aanvoerder.

Voorbeeldprof

Pinto is volgens Buijs een voorbeeldprof in vrijwel alle facetten: qua mentaliteit binnen en buiten het veld, als verbinder tussen de verschillende groepjes binnen Fortuna's spelersgroep, en als uithangbord richting de achterban. "Het is mooi om die waardering te krijgen", zegt Pinto. "Ik probeer nu ervaringen uit mijn eigen loopbaan over te brengen, en soms zijn zaken buiten het veld belangrijker."

Wijsheid

Verder blijken de voetbalwijsheden in Nederland en Portugal soms aardig overeen te komen; zeker wanneer een club snakt naar punten. "In Portugal zeggen we: het maakt niet uit hóé je wint, het gaat erom dát je de wedstrijd wint", aldus Pinto.

Nog geen Noslin

Fortuna kan tegen de Heraclieden nog niet beschikken over buitenspeler Tijjani Noslin. "Hij heeft in aangepaste vorm meegetraind, maar zal nog niet in de wedstrijdselectie zitten", zegt Buijs. "Bij Oguzhan Özyakup en Iñigo Córdoba moeten we donderdagmiddag kijken of een reactie uitblijft. Als dat zo is en we groen licht krijgen van de medische staf, zijn zij er vrijdag wel bij."

Live

De wedstrijd Fortuna Sittard - Heracles Almelo begint vrijdag om 20:00 uur. Op hetzelfde tijdstip trappen in de Keuken Kampioen Divisie ook VVV-Venlo en MVV Maastricht af. Zij spelen uitwedstrijden tegen respectievelijk FC Eindhoven en TOP Oss. Alle duels zijn live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!