Roda-trainer Sibum nam 'gok' om te winnen in Eindhoven

Roda-trainer Bas Sibum © Orange Pictures
En opnieuw eindigde FC Eindhoven tegen Roda JC in een gelijkspel. Voor het vijfde seizoen op rij deelden beide ploegen de punten in het Jan Louwers Stadion na een interessant duel.
Een wedstrijd waarin Roda-trainer Bas Sibum vol voor de overwinning ging en daarbij ook gokte. "De bank achter me bleef maar zeggen: 'Grijp nou in'."

Disciplinaire maatregel

Roda JC trad in de lichtstad aan zonder de jarige Walid Ould-Chikh in de basis. "Het is nooit leuk om op de bank te zitten", zegt de aanvaller er zelf over. "Als de trainer dat beslist moet ik dat gewoon accepteren." Ould-Chikh startte niet in de basis na een disciplinaire maatregel van trainer Sibum. "Hij is een belangrijke speler. Die zet je liever niet op de bank. Dat doe ik niet voor mijn lol", benadrukt Sibum. Roda JC kreeg in de openingsminuten een grote kans op de openingstreffer via Zauner. "Als die bal erin gaat spelen we een andere wedstrijd. Dan komt de wedstrijd naar ons", zegt de trainer.
Bekijk ook de reactie van speler Wesley Spieringhs na afloop van de wedstrijd tegen FC Eindhoven:

Counter

De kans van Zauner ging er niet in en even later scoorde FC Eindhoven uit een strafschop. Die penalty werd toegekend na een snelle counter van de Eindhovenaren. "We trappen met open ogen in de val. Het is wat we uiten treuren hebben besproken. Dan gaan zij in een blok van 5-4-1 spelen en zijn we geduldig geweest, maar ik miste teveel diepte. Dat was na rust beter verzorgd."

Risico

Tien minuten na rust nam Sibum ook een risico. Hij bracht Ould-Chikh voor Teun Bijleveld en ging met drie man achterin spelen. "In het begin namen we de regie over, maar daarna komen we een aantal keer in de problemen en hadden ze vier tot vijf schoten. Dat is mijn schuld, want ik wilde de wedstrijd winnen. Ik vond ons dermate goed en dat ik dacht dat het naar ons toe zou komen. Uiteindelijk heb ik toch gewisseld en Lucas Beerten gebracht."

Lastige ploeg

Op basis van die kansen die Eindhoven kreeg in de tweede helft, koestert Ould-Chikh dan ook een punt. "Ik ben blij dat we maar één tegendoelpunt krijgen uit de counters, maar het is jammer dat je er zelf geen tweede kan maken." Sibum: "Het is een lastige ploeg om tegen te spelen, dus een hartstikke goed punt."

Knotsgek

Een goed punt, maar de laatste weken heeft Roda JC het wel lastig tegen ploegen uit linkerrijtje. Er werd gelijkgespeeld bij De Graafschap, VVV-Venlo en FC Eindhoven en thuis verloren de Kerkradenaren van Willem II. "Het is een knotsgekke competitie en uit bij TOP Oss even winnen of dat het tijd wordt dat je bij De Graafschap of Eindhoven gaat winnen, dat is niet zo gedaan." Ould-Chikh ziet ook een verandering bij de tegenstanders: "Als je ziet wat we hebben bereikt in de competitie: ploegen gaan inzakken tegen ons."

FC Groningen

Komende zondag krijgt Roda JC bezoek van FC Groningen in het Parkstad Limburg Stadion. Het duel begint om 16:45 uur en is live te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!