MVV pakt punt tegen FC Emmen

Özgür Aktas heeft zijn eerste voor MVV gescoord, 1-0 tegen Emmen © PubliciteitVisie
MVV heeft in De Geusselt met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. De Maastrichtse club kwam op voorsprong voor rust door een treffer van verdediger Özgür Aktas. Na rust kwam Emmen op gelijke hoogte door een doelpunt van Piotr Parzyszek.
Met Romain Matthys weer in het doel begon MVV aan de derde wedstrijd binnen acht dagen. Een maand geleden noteerden de Maastrichtenaren de laatste overwinning, uit bij Jong PSV (2-3). En dus werd het tijd dat de Sterrendragers de drie punten deze maandagavond zouden pakken. Uiteindelijk was één punt het resultaat na 90+4 minuten tegen FC Emmen.

Özgür Aktas

MVV kreeg de eerste mogelijkheden, maar voornamelijk door verkeerd uitverdedigen van de Maastrichtse defensie kreeg FC Emmen die ook. Even hield het publiek de adem in toen MVV-verdediger Özgür Aktas en Emmen-aanvoerder Jari Vlak met de hoofden tegen elkaar kwamen. Beiden konden verder. Bij een volgende hoekschop van Tunahan Tasçi kopte Aktas de bal achter doelman Jan Hoekstra en zo stond het na 22 minuten 1-0. Aktas' eerste treffer in Maastrichtse dienst.
Voor rust hadden Ahmed El Messaoudi en Piotr Parzyszek nog de kans op de gelijkmaker, maar hun pogingen waren niet nauwkeurig genoeg om MVV-doelman Matthys te passeren.

Voorsprong

MVV begon ongewijzigd aan de 2e helft en verdedigde met veel inzet en enig geluk de voorsprong. Met name Parzyszek kreeg nog een aantal goede mogelijkheden. Eén daarvan benutte de spits in de 71e minuut, 1-1. Ook daarna bleef de druk van Emmen, hoewel MVV in de laatste tien minuten een paar keer gevaarlijk voor het Emmen-doel kwam. Tasçi en Kostons kwamen nog in de positie om te scoren, maar dat lukte beiden niet. In de eindfase (er werden nog vier minuten extra gespeeld) hield Romain Matthys het punt in De Geusselt met knappe interventies.

TOP Oss

MVV staat na 13 wedstrijden op de 16e plek met 13 punten. De volgende wedstrijd voor de mannen van Maurice Verberne brengt de ploeg naar Oss, waar TOP wacht. Die ontmoeting staat voor komende vrijdag op het programma.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!