Roda JC moet tevreden zijn met punt bij FC Eindhoven

Wesley Spieringhs heeft de 1-1 gescoord voor Roda tegen Eindhoven © Orange Pictures
Roda JC heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Eindhoven. Trainer Bas Sibum kwam met een paar wijzigingen en zag zijn ploeg op achterstand komen. Dat werd in de 2e helft door een prachtige treffer van Wesley Spieringhs ongedaan gemaakt.
Roda blijft aan kop met 27 punten, omdat Willem II verloor bij Jong Ajax. Willem II volgt nu op één punt van Roda. Ook ADO Den Haag heeft 26 punten na winst bij Jong PSV.

Géén Ould-Chikh

Met Teun Bijleveld op de linksbackback-positie, Loek Hamers in het doel en Fabio Sposito op de plek van de geblesseerd geraakte Orhan Dzepar begon Roda aan het duel in het Jan Louwers stadion. De grootste 'afwezige' echter was Walid Ould-Chikh. De jarige kreeg als 'kadootje' een plek op de bank van trainer Bas Sibum op disciplinaire gronden. Hij kwam afgelopen week te laat voor de training. Tien minuten na rust zou Ould-Chikh overigens toch in het elftal komen.
De eerste kans was voor Roda, toen Enrique Zauner in de derde minuut werd weggestoken. Zijn inzet werd deels gekraakt door Eindhoven-doelman Jorn Brondeel, Faroud Limouri kon vervolgens redding brengen op de doellijn.

Boyd Reith

De ploeg van trainer Willem Weijs uit Broekhuizenvorst zou bij een zege op Roda JC aansluiting met de top vinden. Roda mocht het spel maken in de beginfase en de thuisploeg loerde op de counter. Een snelle Eindhovense omschakeling leverde de thuisploeg een strafschop op. Boyd Reith, die zijn 50e officiële wedstrijd speelde voor Roda, duwde August Priske in de zestien omver. De jubilaris kreeg geel en Eindhoven-aanvoerder Mawouna Amevor liet doelman Hamers vanaf elfmeter kansloos en zo stond het na 12 minuten 1-0.

Doellijn

Tien minuten later moest de bal voor de tweede keer door Eindhoven van de lijn gehaald worden. Eerst redde Amevor na een hoekschop met de kop, daarna kon doelman Brondel tot twee keer toe de gelijkmaker voorkomen. Met die achterstand ging Roda de rust in. Sibum liet bij het begin van de 2e helft Rodney Kongolo zijn rentree maken na een blessureperiode, Sposito ging eraf. Daarna volgde de aanvallende wissel van Bijleveld voor Ould-Chikh.

Gelijkmaker

De druk van Roda nam toe. Net voor het uur haalde middenvelder Wesley Spieringhs met links uit. Zijn prachtige knal paste precies in de driehoek en bracht na 59 minuten de 1-1 op het scorebord. In de volgende tien minuten misten zowel Roda (Zauner) als FC Eindhoven (Kökcü) een goede kans, waardoor het gelijk bleef. Dat bleef het ook in de 74e minuut, toen Hamers redde maar de bal nog bij Sven Simons kwam. Reith miste het leer, maar Lennerd Daneels kon op de doellijn redding brengen.

Punt

Lucas Beerten kwam voor Zauner, Metehan Güclü kwam voor Maximilian Schmid. Maar gescoord werd er niet meer. Een spannend duel eindigde in 1-1 en daar moesten beide ploegen tevreden mee zijn.

Zondagmiddag half drie

Komende wedstrijd speelt Roda JC in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Op zondagmiddag 12 november om 16:45 uur staat het duel tegen FC Groningen op het affiche.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!