Buijs blijft in Sierhuis geloven: 'Maar moét fitter worden'

Danny Buijs (r) praat met Halilovic © Orange Pictures
De conclusie dat Fortuna te weinig scoort is niet nieuw meer, maar wel pijnlijk. De productie staat dit seizoen pas op 8 treffers, tegen 14 vorig seizoen rond deze tijd.
En uiteraard is dat appels met peren vergelijken, want de aanval van vorig seizoen is onvergelijkbaar met de spitsen uit de huidige selectie.

Vertrouwen

Uiteraard baalde Kaj Sierhuis als geen ander van de bal die hij tegen de paal plaatste tegen PEC Zwolle. "Ik voel me er heel verantwoordelijk voor dat we niet op voorsprong komen," zegt de aanvaller na afloop. "Daarna kregen we nog wel mogelijkheden. Dat ik vervolgens na een uur gewisseld word, is heel vervelend. Je hoopt toch op het vertrouwen om te blijven staan en misschien toch nog te scoren." Coach Danny Buijs heel helder over de wissel: "We beginnen nu al een paar keer achter elkaar met hem in de spits, dus het gaat niet om vertrouwen. Hij moet gaan zorgen dat hij fitter wordt en een hele wedstrijd kan gaan spelen op Eredivisie-niveau."
Kijk hier naar de reacties van spits Kaj Sierhuis en coach Danny Buijs:

Polonaise

Buijs staat bekend om zijn duidelijkheid en wond er na afloop geen doekjes om: "Het is makkelijk om de polonaise te lopen als het goed gaat, maar het wordt pas écht belangrijk om als grote jongens bij elkaar te blijven als het moeilijker wordt. En in die fase zitten we nu."

Hekkensluiter

Fortuna Sittard staat na elf wedstrijden op de 14e plek, met tien punten. De onderlinge verschillen zijn minimaal. Zowel naar boven als beneden. Het scheelt slechts twee punten met de negende positie op de ranglijst, maar ook het marge met hekkensluiter Vitesse is bedraagt slechts twee punten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!