Linksback Bijleveld terug bij Roda JC voor FC Eindhoven-uit

Roda JC-back Teun Bijleveld. © Orange Pictures
Bij Roda JC Kerkrade puilde de ziekenboeg de afgelopen week uit, maar coach Bas Sibum ziet voor de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (maandag, 20:00 uur) weer spelers terugkeren.
Zo is de van een blessure herstelde Teun Bijleveld weer volledig inzetbaar. De verwachting is dat de linksback, die zaterdag en zondag met de groep trainde, direct weer terugkeert in de basisopstelling.

Meevaller

Het is een meevaller voor Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda. Donderdag verloor het team in de beker van eredivisionist N.E.C., maar incasseerden de Koempels vooral tikken met het wegvallen van eerste doelman Koen Bucker (liesblessure) en Orhan Dzepar (kuitkwetsuur). Dzepar komt dit kalenderjaar niet meer in actie, over de aard van de blessure van Bucker volgt de aankomende dagen duidelijkheid.

In de bus

Maximilian Schmid, Rodney Kongolo en Arjen van der Heide zullen maandagavond naar verwachting wel afreizen naar Eindhoven. Schmid zat tegen N.E.C. ook al bij de wedstrijdselectie, maar kwam toen nog niet in aanmerking voor wedstrijdminuten. Van der Heide was op zijn beurt enkele dagen uitgeschakeld na een botsing op een training, terwijl aanvoerder Kongolo bijna een maand niet inzetbaar was.

Coaches

Sibum wil zijn opstelling nog niet prijsgeven. Hij staat maandag tegenover een Limburgse concullega: FC Eindhoven wordt gecoacht door de uit Broekhuizenvorst afkomstige Willem Weijs. De Eindhovenaren hebben zes punten minder dan Roda en staan op de achtste positie in de Keuken Kampioen Divisie.

Weinig gepasseerd

In het Jan Louwers Stadion staan de twee minst gepasseerde defensies van de competitie tegenover elkaar: FC Eindhoven incasseerde slechts elf tegentreffers in twaalf duels, Roda hoefde pas acht tegengoals te slikken. De onderlinge duels in Eindhoven zijn de laatste jaren een garantie voor een gelijkspel: de laatste vier ontmoetingen eindigden allemaal in een puntendeling.

Live

De wedstrijd FC Eindhoven - Roda JC Kerkrade begint maandag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!