Fortuna Vrouwen onderuit bij FC Twente

Roger Reijners, trainer van de Fortuna Vrouwen © Orange Pictures
De vrouwen van Fortuna Sittard hebben zondagmiddag verloren bij FC Twente. In Enschede werd het 3-1 voor de thuisploeg.
Door de nederlaag zakt Fortuna Sittard naar de vierde plaats op de ranglijst.

Effectief

Nadat beide ploegen aan het begin van de wedstrijd hun eerste mogelijkheden niet hadden benut kwam FC Twente, waar Kim Everaerts uit Horst in de tweede helft inviel, na ruim 20 minuten op voorsprong. Marisa Olislagers schoot vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard raak in de hoek: 1-0. Nog voor rust werd het 2-0 voor de effectieve thuisploeg. Taylor Ziemer kopte binnen op aangeven van Leonie Vliek.

Aansluitingstreffer

Na rust ontsnapte Fortuna aan een 3-0 achterstand. Renate Jansen miste een grote kans voor Twente. Een paar minuten later was het alsnog 3-0. Vliek schoot vanaf afstand de derde treffer van de middag tegen de touwen. Fortuna had een razendsnel antwoord. Tessa Wullaert scoorde de 3-1. Daarna ging de ploeg van Roger Reijners nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer.

Stand

FC Twente staat door de overwinning bovenaan in de Eredivisie met 15 punten uit vijf wedstrijden. Ajax staat tweede met 13 punten uit hetzelfde aantal duels. FC Utrecht heeft ook 13 punten, maar twee wedstrijden meer gespeeld. Fortuna staat nu vierde met 12 punten uit zes wedstrijden. Volgende wacht voor Fortuna een uitwedstrijd met ADO Den Haag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!