Fortuna Sittard scoort opnieuw niet en verliest

Fortunees Marko Lazetic (l) in actie tegen PEC Zwolle © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft de vijfde nederlaag van het seizoen geleden. PEC Zwolle was met 2-0 te sterk.
Na de moeizame bekeroverwinning op Sparta Nijkerk kon Fortuna die lijn en smaak van een overwinning niet doorstrekken tegen PEC Zwolle. De laatste driepunter voor de Sittardenaren in de competitie dateert alweer van 16 september, toen FC Volendam met 3-1 werd verslagen.

Paal

De start van Fortuna Sittard was uitstekend, met veel initiatief én een bal op de paal. Kaj Sierhuis werd door Marko Lazetic de ruimte in gestuurd maar raakte het aluminium, oog in oog met PEC-doelman Jasper Schendelaar. In het verdere verloop van de eerste helft hadden de Zwollenaren meer balbezit en loerde Fortuna op de counter.

Kansloos

Aan beide kanten leidde dat niet tot grote kansen. Maar vlak voor het einde van de eerste helft kwam de ploeg van Danny Buijs op achterstand. Davy van den Bergh was, op aangeven van Buurmeester, het eindstation. Pandur was kansloos op het diagonale schot: 1-0.
Kaj Sierhuis © Orange Pictures

Wijzigingen

Buijs had in Overijssel weer een basisplaats toebedeeld aan linksachter Mitchel Dijks, maar de coach kon nog geen beroep doen op aanvaller Inigo Cordoba. Hij bleek nog niet voldoende hersteld van de spierblessure die hij vorige week tegen FC Utrecht opliep. Daarom nu Lazetic in de basis naast Sierhuis en Iman Griffith.

Voorhoede

Lazetic mocht, met geel op zak, halverwege in de kleedkamer achterblijven voor Robberechts. Na ruim een uur gingen ook Sierhuis en Griffith naar de kant. Met Belkheir en Oeratmangoen hoopte Buijs op nieuw leven in de Sittardse aanval. Dat lukte nauwelijks. De grootste kans was voor thuisploeg toen Serrano met een harde knal de vuisten van Pandur testte. Invaller Ferati deed namens Fortuna hetzelfde maar zijn schot werd door Schendelaar gestopt. Op het moment dat Fortuna nog een keer wilde aanzetten voor een slotoffensief besliste invaller Velanas in de 90e minuut uiteindelijk de wedstrijd met een rake kopbal: 2-0.

Programma

Fortuna zakt door de nederlaag op de ranglijst en ontvangt in de komende speelronde Heracles Almelo. Die wedstrijd wordt op vrijdagavond in Sittard gespeeld. Die wedstrijd is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!