Monsterzege Handbal Groot Venlo, thuisnederlaag V&L

Trainer Robin Gielen geeft aanwijzingen aan zijn ploeg (archief) © Orange Pictures
De Limburgse handbalploegen in de Eredivisie voor vrouwen hebben wisselende resultaten geboekt.
Handbal Groot Venlo won met grote cijfers van PSV, terwijl Vlug & Lenig uit Geleen in eigen huis onderuit ging tegen VELO.

Monsterscore

Handbal Groot Venlo had in eigen huis geen enkel probleem met PSV, dat in de onderste regionen bivakkeert van de Eredivisie. Bij rust stond al een stand van 22-14 op het scorebord. Na rust werd het verschil alleen maar groter. Uiteindelijk werd het 47-24 voor de ploeg van Robin Gielen.

Voorsprong weggegeven

Vlug & Lenig had een minder succesvolle thuiswedstrijd. Tegen VELO uit Wateringen stond de ploeg van Harold Nusser bij rust met 18-16 voor, maar die voorsprong wist de ploeg uit Geleen niet vast te houden. In het slot van de wedstrijd ging het gelijk op tussen V&L en VELO, maar in de laatste minuten van de wedstrijd trok VELO de wedstrijd naar zich toe: 32-35.

Stand

Handbal Groot Venlo staat door de overwinning bovenaan met 18 punten, maar nummer twee VOC (16 punten) heeft een duel minder gespeeld. V&L staat op de voorlaatste plaats met drie punten uit acht duels. Hekkensluiter is E&O met nul punten. Volgende week speelt V&L uit bij Volendam en komt Handbal Groot Venlo Europees in actie tegen ZRK Krivaja.

BENE-League

Dit weekend is er geen BENE-League bij de mannen in verband met een interlandperiode. De Nederlandse handbalmannen spelen een oefentoernooi in Noorwegen. Oranje won zaterdag van het gastland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!