Handbalbroers Smits belangrijk voor Oranje tegen Noorwegen

Jorn Smits in actie tegen Noorwegen © ANP
De Nederlandse handballers, traditioneel met grote Limburgse inbreng, hebben in het toernooi om de Golden League knap gewonnen van Noorwegen.
In Straume knokte het team van bondscoach Staffan Olsson zich in de tweede helft terug en won met 37-32.

Broers

Halverwege leidden de Noren nog met 23-19, maar na de rust kwam Oranje knap terug tot 32-32 . Daarna zorgde Luc Steins voor de verrassende voorsprong, 32-33, waarna Noorwegen nog maar één keer wist te scoren. De spelmaker van PSG kwam tegen het gastland net als Ivar Stavast tot vier doelpunten. De broers Jorn en Kay Smits maakten er vanavond ieder vijf.

Oefentoernooi

De Golden League geldt als voorbereidingstoernooi op het EK in januari in Duitsland. Zondag volgt de wedstrijd tegen wereldkampioen Denemarken. Nederland had de eerste wedstrijd in het toernooi met 39-28 verloren van Spanje.

Afwezigen

Oranje kan bij het toernooi in Noorwegen door blessures niet beschikken over Dani Baijens, Samir Benghanem, Evan de Lange en Tom Jansen. Laatstgenoemde mist wegens een kruisbandblessure ook het EK.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!