Flekken loopt 'dead leg' op bij overwinning Brentford

Doelman Mark Flekken in botsing met West Ham spits Mavropanos © ANP
Mark Flekken is in de wedstrijd van zijn club Brentford geblesseerd geraakt aan zijn linkerbeen. De doelman moest zich in de rust laten vervangen.
Een stevige botsing na 22 minuten met Mavropanos, de Griekse spits van West Ham United, waarbij beide spelers in de lucht hingen, was de oorzaak van de blessure. De stand was op dat moment 1-1.

Kneuzing

Trainer Thomas Frank liet na afloop weten dat het om een 'dead leg' ging, dat we in Nederland kennen als een ijsbeentje. Een spierkneuzing in het bovenbeen.

Ombuigen

Flekken speelde de eerste helft uit en moest nóg een tegentreffer toestaan. In de pauze werd de 30-jarige doelman uit Bocholtz vervangen door Thomas Strakosha. Met de Albaniër in het doel wist Brentford de 2-1 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Het is de derde zege op rij voor het team van Mark Flekken. Brentford klimt hierdoor naar de negende plek op de ranglijst van de Premier League.

Oranje

Flekken ontbrak dit seizoen pas één keer in het doel van Brentford vanwege ziekte. Daardoor miste hij ook de interlands van Oranje tegen Frankrijk en Griekenland. Op 18 en 21 november speelt het Nederlands elftal de laatste twee interlands op weg naar het EK in Duitsland en Mark Flekken werd door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie. Op vrijdag 10 november maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend. Komende dagen zal duidelijk worden hoe snel Flekken van de kneuzing kan herstellen, of hij de competitiewedstrijd tegen Liverpool zal halen én ook of hij op tijd fit kan zijn voor de wedstrijden met het Nederlands elftal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!