Verstappen start achter Norris in sprintrace in São Paulo

Max Verstappen in actie op Interlagos © Red Bull Content Pool
Max Verstappen vertrekt zaterdagavond vanaf de tweede positie aan de sprintrace in Brazilië.
De Limburger was in de Sprint Shootout de 61 duizendsten van een seconde langzamer dan Lando Norris, die op P1 start. Tijdens de Sprint Shootout wordt de startvolgorde voor de sprintrace bepaald. Ten opzichte van de reguliere kwalificaties is er minder tijd om een snelle ronde neer te zetten en moeten de coureurs op verplichte bandentypes rijden.

Crash

Verstappen zet in SQ1 al vroeg een snelle tijd neer en was daardoor veilig voor eventuele crashes en dat gebeurde. Esteban Ocon en Fernando Alonso kwamen met elkaar in aanraking. Ocon belandde in de muur en de sessie werd vroegtijdig afgebroken. Door de crash duurde het een halfuur voordat SQ2 van start kon gaan. Daarin was Verstappen foutloos en ging hij als derde door naar de beslissende SQ3.

Sectortijden

In SQ3 kozen alle coureurs voor één snelle ronde. Lando Norris zette als een van de eerste coureurs een snelle ronde neer: 1.10,622. Verstappen kwam net tekort om die tijd te verbeteren. Sergio Pérez leek op basis van de sectortijden op weg naar een verbetering van de tijd van Norris, maar in de laatste sector gaf Pérez de eerste positie alsnog uit handen. De Mexicaan start zaterdagavond op P3. George Russell completeert de voorste twee startrijen.

Sprintrace

De sprintrace is zaterdagavond om 19:30 uur Nederlandse tijd. De hoofdrace is zondagavond om 18:00 uur.
Bekijk het L1-autosportprogramma Pitlane met een vooruitblik op de race in Brazilië:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!