VVV kan weer niet winnen van Jong AZ

VVV is op voorsprong gekomen tegen Jong AZ © Orange Pictures
VVV is in Venlo op een 2-2 gelijkspel tegen Jong AZ blijven steken. De Venlonaren kwamen voor rust op achterstand maar maakten dat in de 2e helft door doelpunten van invaller Robin Lathouwers en aanvoerder Rick Ketting ongedaan. Door een Alkmaarse treffer in de laatste seconde eindigde het duel alsnog gelijk.
VVV had afgelopen jaren niet kunnen winnen van de Alkmaarse talenten. De vorige vier ontmoetingen werden door Jong AZ gewonnen. Even zag het ernaar uit dat de Alkmaarse vloek voor VVV verbannen was. VVV leek deze keer, niet voor het eerst dit seizoen, in de 2e helft een wedstrijd om te draaien.

Eerste helft

Het spel speelde zich in het eerste half uur voornamelijk af op het middenveld zonder dat er kansen genoteerd werden. Levi Smans zorgde voor enige Venlose dreiging. In de extra tijd van de eerste helft volgde een counter 'uit het boekje' van AZ en dat resulteerde in een 0-1 achterstand voor de thuisploeg. Een prachtige pass van Jayden Addai stelde Ricuenio Kewal in staat te scoren (45+2').
Alkmaarse Beloften
Een sterk Jong AZ trad aan met onder meer Ernest Poku (een van de revelaties van vorig seizoen), Mexx Meerdink en Jayden Addai. De laatste voert dit seizoen de topscorerslijst aan - samen met Martijn Kaars van Helmond Sport - met negen doelpunten. Bij VVV was er voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor middenvelder Robert Klaasen. Hij speelde voorheen bij de Alkmaarse beloften. Dat geldt ook voor Richard Sedlacek, Robin Lathouwers, Sem Dirks en Soulyman Allouch. Nu in Venlose dienst, maar ook zij maakten deel uit de AZ Jeugdopleiding. Soulyman Allouch startte tegen zijn oude club links voorin. Moreno Rutten keerde terug in de basis als rechtervleugelverdediger.

Ander vaatje

VVV begon beter aan de 2e helft maar het leverde nog geen doelpunten op. Rick Kruys kwam al tien minuten later met een dubbele wissel: Moreno Rutten en Martijn Berden gingen eraf voor Robin Lathouwers en Magnus Kaastrup. Die ingreep van Kruys leverde meteen resultaat op. Twee minuten later maakte invaller Lathouwers gelijk, 1-1 (57'). VVV wilde meer maar doelman Owusu-Oduro hield zijn ploeg op de been. Kruys wisselde nog aanvallend: Klaasen en Dylan Timber eraf, Joep Kluskens en Pepijn Doesburg in de ploeg. Dat gaf aan dat hij en zijn ploeg meer wilden.

Extremis

Dat leek te lukken toen aanvoerder Rick Ketting de 2-1 binnenkopte. Er stonden al 88 minuten op de klok. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, want in de extra tijd - net als voor rust - scoorde Jong AZ nog eens. Uit een vrije trap werd het in de 90+4 minuut nog 2-2 door invaller Loek Postma. Meteen daarna floot scheidsrechter Eijgelsheim voor het einde.

Eindhoven uit

Veel schiet de Venlose ploeg niet op met dat punt. In de volgende speelronde gaat de ploeg van Rick Kruys op bezoek bij FC Eindhoven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!