Dzepar lange tijd uit roulatie door zware kuitblessure

Orhan Dzepar (archief) © Orange Pictures
Orhan Dzepar is lange tijd uit de roulatie bij Roda JC. De middenvelder heeft in het bekerduel met NEC een zware kuitblessure opgelopen.
De blessure van Dzepar betekent dat trainer Bas Sibum opnieuw een speler ziet vertrekken naar de ziekenboeg.

Krukken

Dzepar raakte donderdagavond in het uitduel met NEC in Nijmegen geblesseerd in zijn eerste actie van de wedstrijd. Sibum dacht na afloop al dat de middenvelder een serieuze blessure had opgelopen: "Ik heb 'm voorbij zien komen op krukken en dan ga ik ervan uit dat het niet goed is", zei Sibum direct na afloop. Dzepar is de komende tijd niet inzetbaar. De kans lijkt klein dat hij dit kalenderjaar nog in actie komt.

Blessuregolf

Roda JC, koploper in de Keuken Kampioen Divisie, heeft op dit moment te maken met veel blessures. Voor het uitduel met FC Eindhoven komende maandag lijkt het erop dat Maximilian Schmid weer volledig inzetbaar is. Donderdagavond zat hij, na ziekte, al bij de selectie. Of Teun Bijleveld en Arjen van der Heide meegaan naar Eindhoven zal de komende dagen moeten blijken op de trainingen. Doelman Koen Bucker is er maandag zeker niet bij. Aanvoerder Rodney Kongolo is op de weg terug, maar het duel in het Jan Louwers Stadion komt waarschijnlijk nog te vroeg.

Uitgeschakeld

Roda JC werd donderdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi. Na een doelpuntenfestijn won NEC met 5-3. De focus kan daardoor volledig op de competitie. Roda JC staat bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie met 26 punten. Tegenstander FC Eindhoven staat op de zesde plek met 20 punten. De wedstrijd is maandagavond vanaf 20:00 uur te volgen op L1 Radio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!